Een dag als geen ander

Voor veel mensen was 30 maart een gewone dag, maar voor ons was hij bijzonder.

Andrea (49) heeft darmkanker met uitzaaiingen in de longen. Volgens de dokter zal de ziekte haar fataal worden. Voor ons als familie was dat een hele klap, het ging allemaal zo snel. Ze wilde graag nog één wens waarmaken, en dat was met de familie naar de dierentuin in Blijdorp. Dankzij Stichting Ambulance Wens kwam haar wens uit.

Om 11 uur ’s ochtends kwam de ambulance bij het hospice in Middelburg. Wij waren bij het hospice aanwezig. Andrea werd op een gele brancard gelegd door twee vriendelijke ambulancebroeders en werd daarna met de brancard de ambulance ingeschoven. Twee familieleden mochten mee in de ambulance, dus stapte mijn oma en ikzelf in de ambulance. De rest van de familie zou met auto’s achter de ambulance aanrijden.

De rit van Middelburg naar Rotterdam verliep voorspoedig, en al snel stonden we bij de ingang van Blijdorp. Het weer was ijskoud, maar gelukkig had Andrea, onder haar warme blauwe deken, daar geen last van.

We hebben veel verschillende dieren gezien; buffels, giraffen, zeeleeuwen en nog veel meer. Ook hebben we de vogelshow bijgewoond waarbij Andrea vooraan mocht staan met de brancard. Tussen de middag hadden we appelflappen met warme chocolademelk en zo maakten we er een gezellige dag van.

Iedereen heeft erg genoten van het dagje in de dierentuin. Bij het weggaan werd er karaoke gehouden in de ambulance. Andrea zong in volle borst mee. Het maakte de rit terug naar Middelburg extra plezierig.

Om de dag af te sluiten zijn we naar het Van der Valk hotel gegaan om wat te gaan eten. Daarna werd Andrea teruggebracht naar het hospice.

Dat Andrea ongeneeslijk ziek is, kun je niet veranderen. Maar na een dag als vandaag heb je iets om op terug te kijken.

Wij willen de mensen van Stichting Ambulance Wens heel erg bedanken voor deze gezellige dag. Bedankt dat jullie dit voor Andrea hebben gedaan. Het was een dag als geen ander, echt een dag om nooit te vergeten.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan