Nog C)C)n keer naar de Deltawerken

 

Mijn vader is 82 en verblijft sinds 11 december 2012 in Hospice de Duinsche Hoeve. In het Hospice zijn de vrijwilligers, de verpleegkundigen en de arts voortdurend op zoek naar hoe zij het de gasten naar de zin kunnen maken; alles is mogelijk. Door hen ben ik getipt over de Stichting Ambulance Wens.

Mijn vader heeft in zijn jonge jaren gewerkt als duiker en heeft veel herinneringen aan de Deltawerken en de Grevelingen en zou daar heel graag nog één keertje een kijkje willen maken. Ik verwachtte een uitvoerige intakeprocedure en een flinke wachttijd, maar daar was in het geheel niets van waar. Inschrijving ging soepel en na een dag konden we gaan plannen.

Op 1 februari om 09.30 uur arriveerde de ambulance bij het hospice. Twee ervaren ambulanceverplegers (Joost en Gerrit) kwamen mijn vader halen om er een leuke en onvergetelijke dag van te maken. Mijn broer en ik konden eveneens plaats nemen in de ambulance.

Vanaf het eerste moment begon mijn vader te verhalen over de historie van het gebied en de totstandkoming van de Deltawerken. Het ambulanceteam overlegde met mijn vader wat hij allemaal wilde zien en zij zorgden er voor dat dat gebeurde; voor de Wens Ambulance gaan kennelijk alle deuren open, want alle bezienswaardigheden werden zeer dicht benaderd.

Na een lunch in het restaurant bij de Deltawerken zijn we vertrokken richting het hospice. Mijn vader heeft een fantastische dag gehad en hij praat er nog steeds over. Niet alleen over de bezienswaardigheden maar ook over de bevlogenheid en getoonde warmte van de vrijwilligers van stichting ambulancewens.

Wat mooi dat dit nog bestaat.

Wilma Bouwmans

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan