Wat een fantastische dag

Lieve vrijwilligers van de Wens ambulance,

Wat een fantastische dag, toen ik wakker werd scheen de zon volop en dat was zo de hele dag. Mijn man Rob Wiersma mocht van jullie een wens doen. Nu die wens is meer dan we hadden kunnen denken in vervulling gegaan. Zelf heeft hij 14 jaar vrijwilligerswerk gedaan. Warme maaltijden bij de mensen thuis brengen, die niet meer voor hun zelf kunnen koken.

De wens die wij graag wilden doen is een rondje Noord-Holland. We zijn begonnen uiteraard bij het Boven-Y ziekenhuis in Amsterdam-Noord. Vandaar zijn we naar de voor ons zo bekende route wezen rijden. Van Amsterdam naar de randgemeentes Zunderdorp en Ransdorp gereden. In Ransdorp bracht Rob al 14 jaar een warme maaltijd en ik zei dus ook in de ambulance: Rob we gaan langs boer Rijs en toen zag je dat hij besefte dat hij een dagje uit was en niet in het ziekenhuisbed lag. Vanaf Ransdorp zijn we langs het IJselmeer gereden richting Marken. Daar maakten we de eerste stop. Ik kreeg twee dikke kussen als bedankje.

Afgelopen zondag was het prachtig weer en de vrijwilligers hebben Rob even uit de ambulance gehaald. Hij vond het heerlijk die frisse lucht en genoot er met volle teugen van. Vanaf de parkeerplaats hebben we de weg vervolgd via Volendam en Edam, weer langs het IJselmeer naar Oosthuizen. Daar hadden we onze tweede stop bij het Bruin Cafe Ans en Piet. Ik vroeg of Rob wist waar hij was. Met een beetje hulp van mij van mij wist hij het. Wij hebben daar afgelopen zomer op het terras iets gegeten. Ik zei dus: weet je nog dat ik hier die lekkere vette frikandel heb gegeten en hij knikte. Ook wist hij nog dat de trein die langs kwam de trein naar Enkhuizen was.

Wij hebben daar met z’n allen een broodje croquet gegeten en Rob een ijsje waar hij de laatste dagen zo dol op was. Vandaar zijn we door de Beemster en Purmerend terug gereden naar Amsterdam, toen was zijn wens vervuld en was zichtbaar tevreden en ook moe van zo’n fantastische wens. De foto is van het parkeerterrein bij Marken.

Het mooiste van deze wens was dat we dit met de hele familie hebben gedaan.

Helaas is Rob 19 Februari (op zijn verjaardag gestorven) Heel rustig en tevreden. Zijn verjaardags geld zal ik aan jullie overmaken. Hij zou niets liever hebben gewild.

Met heel veel dank voor alle goeds wat jullie doen.

Marga Wiersma Amsterdam

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan