Zo geweldig dat dit mogelijk was.

Hallo allemaal, hier nog een verslag over onze moeder die op 4 aug met jullie vrijwilligers naar haar zus in Eindhoven is geweest.

Ons mam Dien van der Wijst. is op 6 juli bedlegerig geworden tgv haar ziekte. Nu had haar jongste en altijd vitale zus Tineke net van te voren een hersenbloeding gehad waardoor zij elkaar niet meer gezien hadden. De vooruitzichten voor haar leken in eerste instantie redelijk gunstig en we hadden daardoor de hoop dat zij ons mam nog een keer op zou kunnen komen zoeken. Helaas liep het herstel van haar niet zoals was verwacht en daardoor was er niet de mogelijkheid om elkaar nog een keer te zien. Toen we dat hoorden dachten we daar moet toch iets op te vinden zijn, zo zien ze elkaar een paar keer per week en nu zouden ze niet eens meer afscheid van elkaar kunnen nemen.

Omdat iemand van de kinderen gehoord had dat er zoiets bestond zijn we aan het googlen gegaan en kwamen bij jullie organisatie uit. Daar kregen we te horen dat haar wens al heel snel in vervulling zou kunnen gaan als we het intake formulier in hadden gevuld. Ons mam had nog haar bedenkingen dat het allemaal veel te lastig was voor ons maar na een goede uitleg begon ze er echt naar uit te kijken. Nadat we gehoord hadden dat ze de ambulance de gehele dag tot haar beschikking had vroegen we of ze soms nog ergens anders naar toe wilde. Ze had daar goed over nagedacht en kwam uit bij de St. Jan in Den Bosch om bij de Maria kapel nog een kaarsje aan te steken. Dit had ze in het verleden vaak gedaan en wilde ze nu nog een keer doen.

Op zaterdag 4 aug. was het zover. De vrijwilligers hielpen ons mam op de brancard in de ambulance en het avontuur kon beginnen. Ze lag heel comfortabel en genoot. Bij zus Tineke was het een emotioneel weerzien en later weer een emotioneel afscheid. Ondanks dat ze weinig konden communiceren tgv de ziekte van Tineke genoten ze van het bij elkaar aanwezig zijn. Na dit bezoek ging het richting Den Bosch naar de St. Jan. Daar trok ze heel wat bekijks toen ze met brancard en al de St. Jan ingereden werd. Het kaarsje werd aangestoken en een gebed zal ongetwijfeld gevolgd zijn. Moe van dit alles viel ze op de terugweg in slaap. Voordat ze echter weer naar huis ging werd er nog even aangelegd op de begraafplaats om nog een bloemstukje neer te leggen bij het graf van haar overleden echtgenoot Wim en overleden zoontje Emiel. Gelukkig had ons mam deze dag een goede dag en heeft ze erg genoten van dit uitstapje. De vrijwilligeers waren geweldig, alles kon en er werd goed voor haar gezorgd.

Later thuis kreeg iedereen het verhaal van de ambulancewens en de foto’s te zien. Zo geweldig dat dit mogelijk was. Vlak voor haar sterven bleek wel hoe geweldig ze dit had gevonden want haar laatste wens was dat de mensen bij haar begrafenis geen bloemen schonken maar wilde ze graag geld dat ze bestemde voor de stichting ambulance wens en de “Stek”.( Dit is de dagopvang waar ze het laatste jaar ook zo van genoten had.) Ze hoopte op deze manier een bijdrage te kunnen leveren voor de wensen van andere mensen in de hoop dat zij er net zo fijn op terug zouden kijken als zij.

Wij danken jullie nogmaals hartelijk uit naam van ons mam, Dien van der Wijst. en ook namens ons dat ze op deze manier toch afscheid heeft kunnen nemen van haar zus Tineke. Afgelopen weekend hebben we 300 euro overgemaakt van het geld dat bijeen is gebracht ipv bloemen.

Groetjes Kinderen en kleinkinderen van Fam vd Wijst uit Nijnsel. ( St. Oedenrode )

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan