Als een klein kind in de snoepwinkel.

Lieve vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens,

Hieronder het verhaal van Josta Kuipers. Op een zonnige zondagochtend 30 september werden wij als familie opgehaald in Topaz Overduin in Katwijk. Josta Kuipers werd daar al een aantal jaren verzorgd/verpleegd omdat zij leed aan de ziekte van Huntington. Eén van haar laatste wensen was om met haar kinderen en kleinkinderen nog een bezoekje te brengen aan de Beekse Bergen.

De Stichting Ambulance Wens kon gehoor geven aan dat verzoek en ging aan de slag om dat te realiseren. Om ongeveer 10.00 reed de ambulance voor en dronken we gezamenlijk eerst nog een kopje koffie.

Allereerst kreeg Josta een lieve beer van Maarten en Jos. Dat waren voor die dag de vrijwilligers voor die dag. Wie Josta kende weet dat ze daar zo blij mee was als een klein kind in de snoepwinkel. Rond 10.30 uur was het tijd om te gaan.

Josta ging op de brancard en twee van haar kinderen konden mee in de ambulance. De andere kinderen volgden in de auto erachter. Nadat we uitgezwaaid waren door de verpleging gingen we richting Beekse Bergen.

Eenmaal aangekomen in Hilvarenbeek hebben we eerst een plasje gedaan op het vrouwkies kakhuis. Youri haar kleinzoon van bijna 5 vond dat erg leuk. Oma Josta moest dat vaak horen. Daarna genoten van een lekkere kroket en een patatje.

De ambulance tocht ging verder met de auto-safari. Vooral de giraffe vonden die knal gele kleur van de ambulance erg leuk. Helaas kwamen ze niet echt tot aan de auto. Na de auto safari zijn we nog lopend het park in gegaan. Daar zijn we tot halverwege gekomen. Het was inmiddels al 16.30 uur en we zijn toen per boot terug gegaan naar de plek waar de auto geparkeerd stond.

Omdat Josta echt heel moe maar voldaan was zijn we naar huis gegaan. We werden keurig door de stichting terug naar huis gebracht. Daar sloten we de dag af met een heerlijke pizza. Het was een hele mooie dag voor Josta om op die manier nog als gezin een leuk ontspannen uitje mee te maken.

Dank zij de ervaren vrijwillige ambulance broeders van de Stichting Ambulance Wens kon één van Josta haar laatste wensen in vervulling gaan. Geen moeite was hun teveel.

Josta Kuipers is op 3 oktober j.l. overleden. Zij is 58 jaar geworden.

Heel veel dank aan de vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens. Zij hebben voor Josta Kuipers een laatste wens vervuld.Het was de laatste zondag dat we allemaal bij elkaar waren.

We hebben ontzettend genoten van die dag. Het samenzijn als familie in een fijne ontspannen omgeving gaf ons in het laatste weekend een aantal goede en fijne momenten.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan