Het was heel bijzonder om te zien

Op dinsdag 9 oktober was het zover. Mijn vrouw en onze (o)ma werd opgehaald door de ambulance van Stichting Ambulance Wens. In hospice Calando, waar zij verblijft, werd ze aan het eind van de middag begroet door Hans en Xandra. Even later werd ze op de brancard gelegd en goed ingepakt. Vanuit Calando begon de rit met de ambulance naar Stad aan ’t Haringvliet, waar ze altijd gewoond heeft. Doordat ze de laatste weken erg achteruit is gegaan en haar toestand in het ziekenhuis zeer kritiek is geweest was het helaas niet meer mogelijk om naar huis te gaan. Met Ambulance Wens is het mogelijk gemaakt om toch nog even terug te gaan naar haar eigen dorp. Daar werd ze bij het huis van haar zoon en schoondochter (waar ze zelf ook jaren gewoond heeft) opgewacht door de andere kinderen en kleinkinderen. Met elkaar werd er wat gedronken en gegeten en na een klein uurtje in huis werd alles weer gereed gemaakt om te vertrekken.

Er stond namelijk nog iets op het programma. Nadat de kleinkinderen nog even in de Ambulance mochten kijken werd de rit voortgezet en werd er nog een rondje gedaan door het dorp. Bij haar eigen huis hield de ambulance even stil, om vervolgens langs het huis van haar dochter te rijden. Uiteindelijk lieten we het dorp achter ons en gingen we op weg naar Oude-Tonge. Ze heeft jarenlang zelf gezongen in het koor ‘Soli deo Gloria’ uit Stad aan ’t Haringvliet. Ook de laatste uitvoering had ze nog meegezongen, weliswaar zittend op een stoel. Ook deze dinsdagavond was er een uitvoering, in verzorgingstehuis ‘Ebbe en Vloed’. Door stichting Ambulance Wens werd het mogelijk gemaakt dat ze nog één keer bij een uitvoering van haar koor kon zijn. De avond verliep prima. Het was heel bijzonder om te zien hoe helder mijn vrouw en onze (o)ma was, zeker ten opzichte van andere dagen. Ze kon alles heel bewust meemaken en herkende heel veel koorleden.

Ook was ze deze avond emotioneel, iets wat we al een tijdje niet gezien hadden. Het was een prachtige avond, het was fijn om zo bij het koor aanwezig te kunnen zijn en dit mee te maken, vooral omdat ze zo duidelijk aan het genieten was! Na afloop van de uitvoering heeft ze nog kort met verschillende koorleden gepraat. Daarna werd alles weer klaargemaakt voor de terugreis. Aangekomen in hospice Calando in Dirksland werd ze weer in haar eigen kamer gebracht door Hans en Xandra. Als familie dronken we nog even wat met hen. Nogmaals heel erg bedankt Hans en Xandra voor de hele fijne avond die jullie ons gegeven hebben! Het contact met jullie was leuk en we zijn blij dat jullie dit liefdevolle werk doen! Stichting Ambulance Wens: heel erg bedankt voor alles! Er werd heel snel gereageerd op het intakeformulier en al snel stond alles gepland, super! Het is geweldig dat jullie stichting bestaat en dat dit werk gedaan wordt door zoveel vrijwilligers! Ga er vooral mee door! Nogmaals bedankt! Hartelijke groeten, fam. van Gurp

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan