Ik had het gevoel dat mijn moeder erbij was.

Toen ik te horen kreeg dat mijn wens vervuld ging worden en ik naar de zee kon gaan kon ik geen nacht meer slapen. Ik wachte ongeduldig tot de dag zou komen. Mijn verwachtingen waren hoog, maar ik heb nooit gedacht dat het zo geweldig ging zijn.

Om half tien werden wij (ik en mijn persoonlijk assistente Lotte) opgehaald, met een grote glimlach en een schattig beertje kwamen Kees en Mariet binnen. In begin was ik wat onwennig maar dat ging snel over door de vriendelijk en oprechtheid van de vrijwilligers was er geen plaats voor onwennig gevoel. Ze overdonderden mij, ik had geen idee dat mensen zo open konden zijn.

Al direct zetten wij koers richting zee wat mijn groote wens was omdat ik met mijn onlangs overleden moeder naar de zee ging en dat waren de leukste dagen van ons. En dus wou ik dit nog voor laatste keer mee maken. Toen ik de zee zag was ik weg, mijn gedachten overspoelden mij en ik had het gevoel dat mijn moeder erbij was. Kees reed bijna in de zee met de ambulance waarna mijn konings bed (brancard) tot een klein meter van water werd gereden.

Ik kon het zee water zien van zo dicht bij, Mariet gaf mij een bakje met zee water zodat ik met mijn hand in water kon spelen. Ook kon ik zand tussen mijn tenen ervaren wat in mijn 38 jaar nog nooit gebeurd was.

Ik genoot zo ontzetend veel van dat ik daar zou kunnen blijven. Wij kregen zelfs les over de schelpen en zee diertjes die je zomaar aan de zee kan vinden. Van al die wind kregen wij dorst en honger, wat konden wij anders doen daan lekker terrasje doen.

Het werd tijd om naar huis te gaan maar dit keer niet naar mijn huis want ik mocht voor 2 nachten in Jan Bos Huis slapen wat een geweldig ervaring was. Het huis bevind zich in Droompark te Beekbergen en dus midden in een bos waar wij elke dag eekhoorntjes konden zien springen van boom op boom.

De stilte en rust die ik daar had kon ik niet beschrijven. En ook hier werden we bij elke stap geholpen door vrijwilligers. Al snel voelde ik mij thuis tussen de famillie. De sfeer was heel ontspannen, een echte vakantie.

Door de emoties was ik heel moe dus ik kroop vroeg in bed om voldoende rust te hebben voor de volgende dag dat ongetwijfeld ook een ongelooflijk prachtige dag ging worden. Maar eerst heeft Lotte lekker gekookt voor iedereen en ik kan er niets anders op zeggen dat het verrukkelijk was.

De volgende dag gingen we naar de Apenheul, een enorm grote park met veel plaats voor de diertjes. De ene aap was grappiger dan de ander maar het leukste waren de aapjes die los liepen. Zij sprongen op mijn benen en pakte mijn hand vast met hun zachte handjes.

Je kon er uren rond lopen en dat deden wij ook dus ook vandaag waren wij kapot. Wat mij betreft lag ik weer snel in bed maar eerst lekker Chinees afgehaald en natuurlijk buiten in frisse lucht opgegeten.

Dag 3 in Jan Bos Huis ging snel voorbij. Na ontbijt lag ik buiten te genieten van laatste momenten in bos terwijl binnen opgeruimd werd. Daarna gingen wij naar Rotterdam en gingen wij een stukje varen met de Spido en uitleg over Rotterdamse haven en gebouwen er rond. Het was heel interessant maar vooral ontspannend zo over water gaan en daar niets van voelen qua golfjes of scchokjes. Ook hier genoot ik ontzettend, ik kom echt woorden te kort voor alles wat ik mee maakte op deze mooie dagen ik zal dit tot einde van mijn leven in mijn hart koesteren.

Ik vond spijtig om afscheid te nemen van Kees en Mariet want op die tijd is alvast van mijn kant een gevoel van vriendschap ontstaan. Ik respekteer hen voor wat ze doen en bewonder hun inzet en gedrevenheid. Kees heeft een prachtige stichting opgericht een daar mag hij trots op zijn.

Dank u voor elke seconde dat ik met jullie heb kunnen mee maken en dank u om mijn wens te vervullen.

Edyta

 

Ps;Beste Kees.

Ik dacht dat ik alle verhalen gelezen had op uw site maar nu zie ik pas dat er dus zoveel meer zijn,en een voor een zijn het pracht verhalen allemaal van gelukkige mensen.
Nu ik wat uitgerust ben heb ik de kans om over deze 3 dagen na te denken en het zijn echt prachtige dagen, ik heb er zo van genoten en probeerde elk klein detail in mij op te nemen.

De geur van de zee en schors aan de bomen en ik mocht dat nog eens mee maken danzij u.
Kees, Je bent een prachtig mens je maakt zoveel mensen ontzettend gelukkig en daarvoor verdien je echt een nobel prijs als het aan mij zou afhangen.

Doe zo vort en geniet er vooral van.

Jullie blijven voor altijd in mijn hart.

Edyta

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan