Dagje Burgers Zoo 18 juni 2012

Nou en toen was het zover.. De dag dat mijn opa opgehaald werd door Stichting Ambulancewens om naar het zeeaquarium in Burgers Zoo te gaan.. Gelukkig had mijn opa een “goede dag”.. hij was er klaar voor. Toen Arie en Bianca (vrijwilligers) binnen kwamen kreeg mijn opa eerst een beertje van de stichting. Deze moest mee..

Eenmaal aangekleed gingen we de ambulance in. Onderweg naar Burgers Zoo reden we over de wegen die mijn opa altijd samen met mijn oma reed als ze naar de camping gingen of gewoon een dagje weg… Dit was dus al een hele verrassing. Na een kleine 3 kwartier rijden kwamen we aan bij Burgers Zoo!!

We besloten om als eerste naar het aquarium te gaan zodat hij in ieder geval te zien kreeg waar hij uiteindelijk voor kwam. Maar om daar te komen moesten we eerst door de Bush!!

Hij keek zijn ogen uit toen we door de Bush liepen.. Alle vogeltjes die los vlogen.. Alle geluidjes die ze maakten.. Ook kreeg hij ontzettend veel aandacht van de andere bezoekers van het Burgers Zoo..

Ook dit vond hij natuurlijk prachtig!

We vervolgden onze weg naar the Ocean..

Eenmaal daar binnen kwam de camera naar voren want hij wou ook foto’s maken. Bij binnenkomst zie je een nagemaakt strandje met daarachter de zee geschilderd op de wand.

We liepen verder het aquarium in. Mijn opa vond het prachtig.. de ene kijk eens na de andere kijk eens kwam voorbij.. Arie was ook zo vriendelijk om mijn opa te helpen met het maken van de foto’s..

Na nog even gekeken te hebben bij de diverse aquaria gingen we richting de haaien.. Helaas was het hier iets te donker voor de foto’s.. Maar wat er hier gebeurde was zo ontzettend mooi.. Er zat daar een buschauffeur en die man liep op mijn opa af.. ze raakten aan de praat en opeens begonnen ze samen liedjes te zingen.. Geweldig!!

Toen vervolgden we onze weg, het hoogtepunt van het aquarium.. de tunnel waar de vissen over je heen zwemmen.. De reactie op de foto zegt genoeg lijkt mij.. Helaas was dit het laatste onderdeel van het aquarium.. We vervolgden onze weg richting de Bush waar we bij het verblijf van de zeekoe uitkwamen.. Toen we hier even naar hebben staan kijken wouden we nog een mooie foto maken bij de waterval.. We besloten om verder het park in te gaan. We konden kiezen, of we gingen naar buiten naar de Safari of we bleven binnen..Het was zo’n lekker weer dat we lekker naar buiten zijn gegaan.

Eenmaal aangekomen in de Safari keek hij weer zijn ogen uit.. hij vond het prachtig.. Toen kwam Arie uit de hoek met een geniaal grapje.. Hij vroeg aan mijn opa, weet u hoe een Zebra geboren word?? Dus mij opa kijkt hem aan en zegt ja zoals alle dieren., nee zegt Arie.. Streepje voor streepje, mijn opa schaterde het uit van het lachen..

We liepen verder en besloten om op het terras van de Safari een kopje koffie te gaan drinken. We kozen het mooiste plekje met het uitzicht over de gehele Safari..

Arie en Bianca (de vrijwilligers) vroegen aan mijn opa of ie nog kersen wou kopen in Oosterhout.. (de verpleegster thuis had namelijk gezegd dat ze daar de lekkerste kersen hadden) Nou daar had mijn opa wel oren naar, maar… hij wou eerst nog naar de kwajongens (apen) en de olifanten, en dan naar de uitgang!! Vanuit deze kwajongens zijn we op weg gegaan naar de olifanten.. Onderweg naar de olifanten hebben we nog een groepsfoto gemaakt Bij de olifanten hebben we ook nog een paar mooie foto’s gemaakt en zijn we vervolgens naar de ambulance toegelopen..

Onderweg naar huis maakten we een kleine omweg naar Oosterhout om kersen te kopen.. Alleen waren de kersen niet zo lekker als dat de verpleegster zei.. We zijn vervolgens maar naar Hilversum gereden en langs de snelweg zagen we een bord met kersen te koop.. Dit was in Ochten.. Hier zijn we naartoe gereden en geslaagd voor de kersen.. Eenmaal thuis was ie bekaf en wou ie ook gelijk zijn pyjama aan..

Wij, de familie en in het bijzonder mijn opa, mijn tante Karin en ik, willen Stichting Ambulancewens & de lieve vrijwilligers Arie en Bianca, ontzettend bedanken voor deze geweldige onvergetelijke dag.. Deze bijzondere dag zal ons altijd bijblijven..

Stichting Ambulancewens.. Ga zo door!! Jullie doen ongelooflijk goed werk!!

Veel liefs, Jolanda, Karin en mijn opa dhr. Aret uit Hilversum

Gisterochtend, dinsdag 3 juli 2012, is mijn opa vredig ingeslapen. Zijn beertje van Stichting Ambulancewens is bij hem in zijn kist gelegd. Samen met het beertje van Stichting Ambulancewens is hij aan zijn laatste reis begonnen.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan