Het Disney avontuur van Amber! 17-18-19 april 2012

Het avontuur begint op dinsdag 17 april al op het moment dat wij allemaal wakker worden… er is een klein vrolijk mannetje dat door het huis stuitert dat we naar Mickey gaan! We hebben nog een hoop te doen voor we worden opgehaald maar dat lukt ook en als de heren van Stichting Ambulance Wens dan voorrijden staan ook alle kinderen van Amber d’r klas voor de deur en opa en oma IJff zijn ook gekomen om Amber uit te zwaaien! Dat zijn Hans en Henk en zij gaan met ons dit avontuur aan!

Als Amber op de brancard in de ambulance is geplaatst en alle spullen zijn ingepakt gaan we dan ook op weg! Tegen 10.00 uur gaan we, Léon rijd met Jurriën met onze auto en ik ga met Amber in de ambulance mee. Het was best mooi weer toen we uit Putten vertrokken maar naarmate we verder weg van huis en dichter bij Parijs kwamen werd het toch wel erg nat en koud, brrr… Nou ja, alles wat nu valt hebben we morgen niet! Na een paar keer stoppen zijn we tegen 16.00 uur bij “het Disney Hotel”… Wat een pracht en praal echt alles is in Disney steil. Na het inchecken werden onze spullen naar de kamer gebracht en Amber werd per brancard naar de kamer vervoerd wat de nodige starende blikken opleverde! Het ziet er natuurlijk ook een beetje vreemd uit maar, wat kan het schelen, Amber ligt er heerlijk en kan alles goed zien!

Het is een hele mooie kamer en er liggen twee Mickey knuffels op bed voor de kinderen, wat leuk! Er staan verse bloemen op tafel en de badkamer was ook helemaal in steil met dansende nijlpaarden! Nadat wij ons hadden geïnstalleerd zijn we naar de eetzaal gebracht en zijn Henk en Hans naar hun hotel gegaan. Wij hebben lekker gegeten met als hoogtepunt bezoek van allerlei Disney figuren! Knabbel en Babbel, Mini Mouse, Tijgetje, Pluto, Mickey, Gepetto en Donald Duck… Wat op zich zelf al een belevenis is. Jurriën vind het helemaal te gek en kan er geen genoeg van krijgen en knuffelt ze allemaal uitvoerig. Amber ziet ze wel en krijgt lieve aaien over haar hoofd en een kus van Mini Mouse! Na het avond eten lopen we terug naar onze kamer en bekijken hoe mooi alles is… en er hangt een heel lekker sfeertje… iedereen is happy! De kinderen gaan dan ook uitgeput en tevreden slapen… Zzzzzo naar Disney dromenland!

Woensdag 18 april we zijn vrij vroeg wakker en hebben lekker ontbeten en om 9.30 uur staan Henk en Hans al klaar en horen we wat we gaan doen! En… dat is dat Amber eerst een “Prinsessen make over” Krijgt! Ik ga met iemand van het hotel mee om de juiste maat van een “Belle” jurk uit te zoeken (want die wil ze graag!) en er worden nog een stafje en kroontje bij gezocht en dan wordt ik weer naar haar gestuurd en kleden wij haar om tot Belle. Ze mag ook make up, maar dat wil ze niet. Er worden foto”s gemaakt en die mogen we dan aan het einde van de dag ophalen! Ze wil de jurk aanhouden en zo gaat ze dan ook mee op de brancard, Disneyland in! En zo gebeurt het ook, en we lopen door main straat richting het Kasteel. We vragen ook of Amber het mooi en fijn vind en dan knikt ze van ja!

We moeten dan al snel weer richting City Hall want daar heeft Amber een speciale afspraak met…?

We worden in een aparte ruimte gebracht en dan mag Jurriën op een deur kloppen? En dan komen daar ineens SneeuwWitje, Ariel en Dopey tevoorschijn! Wouw.. wat gaaf we zien hoe ze kijkt en ze krijgt ook nog handtekeningen van allemaal, natuurlijk even speciale foto’s van ons allemaal en dan gaan ze weer… jammer! Maar oh, wat zijn ze leuk!!!

Dan gaan we nog helemaal happy weer het park in en varen met een bootje, waar Amber compleet met brancard en al op kan! Dat vond ze ook leuk. Dan is het tijd voor medicijnen en schuilen we gelijk even voor een bui. Jurriën wil graag met de trein en gaat met papa… terwijl ik met Henk, Hans en Amber ga rond lopen en hebben we allerlei dingen bekeken. Ook zijn we nog gaan varen met de Riverboat, waar we ook weer met alles erop en eraan op konden om lekker een rondje te varen. Als we eraf komen zijn Léon en Jurriën ook uitgetreint en gaan naar de Walt Disney Studios. Onderweg daarheen gaan we Jurriën ook nog even flink verwennen in een Disney store en hij zoekt een paarhele leuke spulletjes uit. En Hans en Henk maken nog wat grapjes, met Mini Mouse oortjes! Als we bij de Studios aankomen gaat het helaas weer hard regenen, we schuilen en drinken wat. Dan gaan we naar een voorstelling van Animagiqeu, wat erg leuk is! Het gaat over Mickey en Donald. Als Mickey even wegloopt pakt Donald stiekem een sleutel en opent een deur en komt in een hele mooie wereld van tekenfilms terecht, echt super leuk. Dan is het tijd om weer naar Disneyland te gaan voor de parade want die begint om 17.00 uur. We krijgen een mooie plek en tussen de druppels door genieten we met z’n alle van de optocht en Ariël zwaait nog extra naar Amber!

Als het allemaal voorbij is gaan we terug naar het hotel en trekken droge kleren aan en gaan lekker eten, wat weer erg leuk was met alle Disney figuren die langs komen en dat met uitzicht op het kasteel! We zijn allemaal moe en gaan naar onze kamer en stoppen de kinderen even in bed, want de secretaresse van de directeur (Ria, een Nederlandse mevrouw) heeft geregeld dat wij op een hele hoge etage op een aparte plek naar het vuurwerk mogen kijken! Dat begint om ongeveer 9.30 uur Joepie.. Henk en Hans komen ook mee en wij hebben Amber lekker ingepakt in de buggy zitten, want die kregen we niet wakker en Jurriën heeft er even over gedaan maar kwam weer helemaal tot leven… Er zijn een aantal Nederlandse mensen die bij Disney werken en een ervan Marilyn heeft ons naar een heel speciale ruimte in de “Castle club” ( waar je niet zomaar kunt komen, alleen met een speciaal pasje) gebracht. Een heuse bieb gigantisch. We kregen lekker wat te drinken en Marilyn Bracht voor allebei de kids een mooie leeuwen koning knuffel. Amber krijgen we nog steeds niet wakker en zij slaapt door alles heen… Jammer, maar Léon filmt alles en dan kan ze het later nog kijken! Wij hebben enormgenoten van de mooie vuurwerkshow die ongeveer een half uur duurde, wat een onvergetelijke ervaring! Nadat we afscheid hebben genomen en bedankt voor dit gebeuren hebben we Hans en Henk ( die zich vandaag enorm hebben uitgesloofd, en voor een week gymnastiek hebben gehad) welterusten gewenst en hebben Amber die nog steeds slaapt en een heel blij ventje weer lekker in bed gelegd. Wat zullen ze heerlijk hebben gedroomd na zo’n dag.

Vanmorgen vraag ik Amber weer of ze het leuk vond en er wordt duidelijk “ja” geknikt! Fijn! want daar was het ook voor bedoeld! We ruimen alles op en gaan nog een keer ontbijten in het mooie restaurant met super uitzicht, en op de terug weg nog een keer door de shop en dan moeten we toch echt naar onze kamer want Hans en Henk komen ons rond 9.30 uur ophalen zodat wij uiteindelijk tegen 10.00 uur weer vertrekken met sirenes en al! Taaatuuu.. taatuuu. Ha ha, heel grappig! We hebben een goede rit naar huis en stoppen een paar keer om rond 16.15 uur weer in Putten aan te komen. De opa’s en oma’s staan ons op te wachten en nadat Amber binnen lekker in haar stoel zit en wij alle spullen weer binnen hebben gebracht, drinken we nog lekker koffie en dan gaan Hans en Henk terug naar Rotterdam. Ze krijgen nog een bos bloemen en een fles wijn als dank je wel mee, die de opa’s en oma’s hadden geregeld en na een dikke knuffel gaan ze… Wat een lieve mensen, ze hebben er echt alles aan gedaan om er een super uitje van te maken voor Amber en dat is zeker gelukt! Want het was een heel geslaagd avontuur… We gaan binnen opruimen, eten en dan lekker slapen want Amber is uitgeput, maar ze vond het wel heel erg leuk! En wij ook!

Magalie van de KIZO heeft Amber opgegeven bij Stichting Ambulance Wens, om zo toch nog, haar “laatste wens” te laten uitkomen en dat is zeker gelukt! Top van je, en het was een super ervaring!! Thanks… Nadat wij weer thuis waren is de ponsglioom (Hersenstamkanker) in Amber d’r hoofd hard gegroeit en is Amber na bijna 9 maanden strijden op 8 mei 2012 overleden.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan