Onvergetelijke ervaring

Op 22 april 2012 werd mijn schoonzusje Marja door 2 vrijwilligers Rob en Xandra van Stichting Ambulancewens opgehaald voor een onvergetelijke ervaring. Marja heeft longkanker in het laatste stadium, en verblijft nu in het verpleeghuis Novawhere. Ze heeft voor haar ziekte altijd in het Purmerendse vrouwenkoor Pur Sang gezongen en wilde nog één maal het voorjaarsoptreden van haar eigen koor bijwonen. Het concert werd gegeven in de Nicolaaskerk te Purmerend. We gingen er per ambulance heen, wat op zich al bijzonder was omdat de kerk in het voetgangersgebied ligt, waar je normaal gesproken per auto niet kunt komen. Maar voor Rob was dit geen belemmering. Het werd een bijzonder concert. Hoewel vrijwel zonder klank voort te brengen, zong Marja een groot deel van het repertoire nog woordelijk mee. De reacties van de koorgenoten op haar aanwezigheid bij het concert waren hartverwarmend, en ze heeft er erg van genoten.

Na afloop reden chauffeur Rob en verpleegkundige Xandra Marja nog langs haar eigen huis, wat ze al maanden niet meer had gezien. Daarna gingen we ook nog even langs bij de kinderboerderij. Het was gelukkig prachtig weer, met een voorjaarszonnetje, en hoewel het bijna sluitingstijd was werkte de beheerder van de kinderboerderij van harte mee om, per brancard, nog een rondje langs de dieren (waaronder enkele pasgeboren geitjes) te kunnen maken. Daarna ging Marja moe maar voldaan terug naar Novawhere. Het beertje in ambulancekleding dat ze van Rob en Xandra had gekregen koestert ze nu als een aandenken aan deze bijzondere ervaring.

We willen de Stichting Ambulancewens van harte danken voor deze onvergetelijke dag. En voor Rob en Xandra nog dit: wat doen jullie fantastisch werk, maar vooral ook: wat doen jullie het op een fantastisch fijne manier. Hartverwarmend!

Met vriendelijke groet,

Ton van der Linden

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan