Haar benen willen niet meer mee doen

Met 50 collega’s hebben we in 2009 de ladiesride in Rotterdam gefietst. Ons team had een positieve input nodig na veel ellende. Van ziekte van collega’s en kinderen van collega’s tot verlies ouders en verbroken relaties, wij vonden dat we op een positieve manier moesten laten zien dat we elkaar steunden! Collega’s fietsen voor collega’s, voor elkaar, met elkaar! We lieten ons sponsoren en hoopten zo geld op te halen voor de mamapoli van ons ziekenhuis, vanwege Monique, onze collega met een terugkeer van de borstkanker, voor Noes, dochter van een collega met een hartafwijking en voor Tijmen, zoon van een (ex) collega met een stofwisselingsziekte. We haalden € 9000 op! Trots!

In 2010 reden we opnieuw de ladiesride! Monique in ons midden! Chemo vrij, op een elektrische fiets, fietste zij de 35 kilometer weer te midden van haar collega’s! Nogmaals een dag met een gouden randje, wéér een jaar verder!

Ladiesride 2011, natuurlijk gaan we weer fietsen! Tot Monique in juni nog zieker wordt en uitzaaiïngen heeft in de hersenen…. Haar benen willen niet meer mee doen…. Haar geest geeft niet op, haar lijf laat haar in de steek en ondanks haar enorme vechtlust beseffen wij dat we haar wel eens kunnen gaan verliezen… In september hopen we te gaan fietsen, maar wat willen we graag dat ze bij ons is, wat willen wij graag met HAAR over de finish!

En dan komt de ladiesride dichterbij, hakt de chemo behoorlijk in en maken we een plan. Als we nou eens de ambulancewens vragen….

Zo kan Monique met ons over de finish! Dankzij jullie krijgen wij de kans om Monique met ons te laten finishen! Het is weer een prachtige dag! Weer een dag met een gouden rand! Monique komt met de Stichting AMBULANCE WENS eerst naar de lunch, later zien we haar bij de finish samen met Leontien van Moorsel. En daar gaan we, Monique in ons midden, wat mooi dat we met elkaar over de finish gaan! Ze hoort er zo bij! Dank jullie wel! Dank dat jullie dit alles mogelijk maakten en dank aan de ladiesride, geweldig dat ook zij zo onverwachts meewerkten!

Hier volgt de ervaring van Monique


In 2009 reed ik met mijn collega’s van de tweede etage van het RdGG te Delft de Leontien ladiesride. Wij mochten als VIP mee rijden dit was geregeld door een aantal collega’s. Dat jaar hadden wij ook sponsors verzameld zodat wij drie goede doelen een mooi bedrag konden geven. Ik mocht ook een deel van het bedrag besteden..Op de chemo afdeling heb ik schilderijen laten ophangen inmiddels kom ik daar heel regelmatig sinds ik in okt.2008 te horen kreeg dat ik uitzaaiingen had van de borstkanker.

In 2010 reden we in Rotterdam weer met collega’s de ladiesride en dan beloof je dat we het volgend jaar weer rijden,maar helaas was dit niet meer mogelijk voor mij, sinds juli ben ik afhankelijk van een rolstoel door de uitzaaiingen die verder gingen in mijn lijf..

Natuurlijk moet je dat niet beloven als je ongeneeslijk ziek bent maar je probeert positief te blijven.

Maar mijn collega’s hadden ingeschreven en dan is er een super collega welke zich de belofte van vorig jaar ook heel graag wilde waar maken. Samen over de finish ook dit jaar!!

Zij regelde de Stichting Ambulance Wens zodat ik met mijn collega’s ook nu over de finish mocht.

Het was echt super mooi om dit mee te mogen maken .De mensen van de ambulance waren echt zo lief en bereid tot mij bij de lunch en de finish en toen nog een borrel in het café te rijden en begeleiden.

Ik bedank de mensen van de Ambulance Wens maar ook Mariska die deze dag voor mijn geregeld heeft,een mooie herinnering voor ons allemaal, een dag met een gouden randje !! Stichting AMBULANCE WENS DANK!!!! Voor de geweldige medewerking, het is weer gelukt om er een dag van te maken met een fonkelende gouden rand!

We zijn zelfs nog even de kroeg in geweest met Monique, geproost! Een Bossche bol gegeten! Het was PRACHTIG!


Mariska Termoshuizen Ps Volgend jaar fietsen we voor jullie!!!!! 😉

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan