Op stap met ambulancewens

Vanochtend was het even spannend of ons, onder voorbehoud, geplande reisje naar de provincie Antwerpen door zou kunnen gaan. God zij dank het kon.

Rond kwart over 10 stopte er een supercomfortabele gele wens ambulance met superhartelijke vrijwilligers van “ambulancewens” op het plein voor de deur. En even later werd Aad vorstelijk geïnstalleerd door Jacco en Anita. Wij mochten plaatsnemen aan hoofd – en voeteneind en zo genoten we van een goede rit met prachtig uitzicht. De ambulance heeft nl. aan alle kanten glas waardoor je veel kunt zien maar alleen van binnenuit. En zo kon na deze rit Aads hartewens in vervulling gaan: nog een keer naar de plek en de mensen die hem zo lief zijn, waar hij ook regelmatig logeerde.

Daar gezamenlijk lunchen groeide uit tot een liefdevol feest: de onderlinge hartelijkheid, het fantastische weer, de tafel vol lekkernijen, de zalige verstelbare stoel, de vrolijke verhalen over en weer. In no time voelde Aad zich geen patiënt meer. Zichtbaar genietend konden tijdsgrenzen worden verlegd en dat mocht ook van Jacco en Anita! Dan nog 2 tieners met prachtige stemmen die op de achtergrond hun bijdrage aan de feestvreugde leverden aan de piano.

En dan nu een comfortabele terugrit in een door de avondzon prachtig gekleurd landschap. Doet me aan de titel van een film denken “As it is in heaven”.

Stichting ambulancewens, Jacco en Anita, Ivo en Janine, Fara, Laurens, Tonko bedankt allemaal, namens Aad, voor jullie bijdrage aan deze onvergetelijke dag!

Lena

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan