Schuimkoppe

Het is donderdagmorgen 21 juli 2011, 07.30 uur als de Ambulance van Stichting Ambulance Wens voor komt rijden om ons op te halen voor de reis naar de Nijmeegse 4daagse.

Vanaf binnenkomst tot het afscheid was er gelijk een warme klik. Ik werd verrast met de mascotte Mario (beer in de kledij van stichting ambulance wens), die ik in ontvangst mochten nemen.

Daarna eerst even een kopje koffie en kennis maken met chauffeur Charles en verpleegkundige Annemieke. Dan op weg

naar Nijmegen, op naar de zevenheuvelen route. Ik had namelijk de wens ingediend bij de Stichting Ambulance Wens om op de derde dag van de Nijmeegse 4 daagse mijn nichtje Britney de Jong (11 jaar), haar moeder Yvonne de Jong en mijn beste

kameraad Jeff Michielsen te gaan ontmoeten die op dat moment aan het lopen waren voor de actie Cees en mijn Schuimkoppe voor KIKA (kinderen kankervrij).

Na een zeer comfortabele rit van ca. 1, 5uur arriveerden we op het parcours, waar werkelijk alle poorten en obstakels weggenomen werden om ons door te laten.

Chauffeur Charles had vooraf al aangegeven dat niet kunnen niet bestaat en dat hij nog nergens in het verleden iets niet voor elkaar had gekregen. Eenmaal op het parcours op weg naar de gereserveerde plaats, werden we nog even opgehouden omdat de toeschouwers langs de weg de ambulance zagen, en vroegen te stoppen voor een mevrouw die gevallen was met een hoofdwondje.

Charles en Annemieke gelijk de ambulance aan de kant en professionele eerste hulp geboden, iedereen weer gerust gesteld en tevreden. Ook dat was weer zo’n bijkomstige geweldige service van mijn twee begeleiders.

Bij aankomt op de gereserveerde plaats werden we muzikaal onthaald door Mijn Schuimkoppe en vele vrienden en bekenden. Omdat we lekker op tijd arriveerden hadden we alle gelegenheid en rust om ons op een goed plekje langs het parcours te installeren.

Met de carnavalsband en het talrijke meegereisde gezelschap familie, vrienden en kennissen hebben tot het moment suprème er voor de wandelaars er een feestje van gemaakt. (zie voor impressiebeelden opname TV gelderland 3e dag Nijmeegse 4daagse)

Britney wist niet dat ome Cees, compleet met de carnavalsband uit Chaam (mijn schuimkoppe ), daar zouden zijn om haar te verassen en aan te moedigen.

Tevens werd tijdens de ontmoeting de tussenstand van het bedrag dat Britney voor KIKA inmiddels al bij elkaar gelopen had terloops bekend gemaakt en wel 1091,90 euro.

Ook TV Gelderland had lucht gekregen van deze speciale ontmoeting en maakte hiervan mooie TV opnames.

Nadat de laatste wandelaars gepasseerd waren, zijn we ons voor gaan bereiden voor de terugreis naar Baarle Nassau. Samen met Charles en Annmieke hebben we als dank en als afsluiting van een geweldige dag, gezellig de hele dag nog eens de revue laten passeren bij Hotel de Valk onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Deze gehele dag werd ik werkelijk door de beide medewerkers van Stichting Ambulance Wens op handen gedragen, en goed in de gaten gehouden. Niets maar dan ook werkelijk niets was het Charles en Annemieke teveel. Het moge duidelijk zijn dat deze mensen met passie en liefde voor het vak stinkend hun best doen, om het voor de man /vrouw in kwestie alles uit de kast te trekken wat tot hun mogelijkheden behoord.

Ik wil dan ook middels dit verslag de Stichting Ambulance Wens bijzonder danken voor hun inzet, en kan alleen maar zeggen dat we met z’n allen ervoor moeten zorgen dat dit soort stichting blijven bestaan op dat al die mensen die daar een beroep op willen doen, om nog een keer iets mee te mogen en kunnen maken in de gelegenheid gesteld worden.

Met heel veel dank

Cees de Jong & Familie

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan