La Cage Aux Folles in Amsterdam

 (opa) Jan Brillemans gaat voor de laatste keer naar een musical kijken waarin zijn kleinzoon, Merlijn Wolsink, meespeelt. Te weten La Cage Aux Folles in Amsterdam. Vervoerd in een riante speciaal toegeruste ambulance van Ambulancewens. Onder de liefdevolle begeleiding van Roel en Mariet.

Rond 17.00 kwam de ambulance voor gereden. Met Roel aan het stuur.  Na de warme kennismaking van Roel en Mariet met Jan, zijn vrouw, zijn dochters, schoonzoon en een van zijn kleindochters dronken we eerst een kopje koffie met koek. Jan kreeg Mario aangeboden met het verhaal dat erbij hoort.  Deze lieve beer heeft  de hele avond op zijn schoot gezeten.  Na de koffie werd Jan op de brancard geholpen en samen met zijn vrouw en kleindochter Myrthe in de ambulance geïnstalleerd. 

Na een voorspoedige rit kwamen we bij ons reisdoel  aan. Hier werden kosten noch moeite gespaard door de medewerkers van het, zojuist geopende,  verbouwde theater. De ambulance mocht op de stoep recht voor het theater blijven staan. Wij werden begeleid naar een foyer waar we koele drankjes geserveerd kregen. Nadat al het andere publiek in de zaal eenmaal een zitplaats had gevonden mocht de brancard naar binnen. Er was een prachtige plek vrijgelaten, waar de brancard kon staan en waar Jan lekker kon zitten met ons allen om hem heen.  De show kon beginnen.  Het was de eerste keer dat de show werd gespeeld met publiek.

 Zo zaten ook Dhr. Joop van den Ende met zijn vrouw en kinderen in de zaal. Deze kwamen zelfs nog een aantal malen een kort babbeltje maken met Jan om bijvoorbeeld  hun lof uit te spreken over zijn kleinzoon Merlijn.  Of om te vragen of Jan nog iets nodig had. U snapt wel dat dit door de trotse opa bijzonder zeer werd gewaardeerd.  Hij genoot met volle teugen, ondanks dat zijn lichaam hem zeer deed. Na afloop van de show kwam Merlijn met zijn collega’s, de ‘dames ‘ van de show, allemaal naar opa Jan toe om hem te begroeten. Dit spetterende gebeuren kunt u zien op bijgaande foto. Opa Jan heeft er duidelijk enorm van genoten.

Hierna volgde de rit naar huis. Eenmaal thuis gekomen, kwamen Roel en Mariet lekker nog mee naar binnen om midden in de nacht, heerlijk knus,  na te praten met koffie en koekjes. Hetgeen er goed in ging bij iedereen . Opa Jan was moe maar erg dankbaar voor deze mogelijkheid die hem werd geboden door uw stichting en de ongelofelijk liefdevolle en zorgzame inzet van twee geweldige mensen: Roel en Mariet.  Zij hadden nog een flink aantal kilometers voor de boeg. Dus na een warm en dankbaar afscheid hebben wij ze met elkaar uitgezwaaid.

Jan is drie dagen erna overleden. Het was precies op tijd geweest.

Wij als familie zijn de stichting Ambulancewens en Roel en Mariet in het bijzonder enorm dankbaar voor deze onvergetelijke gebeurtenis. Jullie hebben hiermee iets moois kunnen toevoegen aan het laatste stukje van Jans leven.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan