Er zijn geen woorden voor

Allereerst hartelijk bedankt er zijn geen woorden voor.                   Wat een fantastische belevenis hebben jullie ons bezorgt, dit is boven alle verwachtingen geweest.

Onze dag naar de Efteling begon al met heel goed weer, wat ze niet voorspeld hadden, maar wat we wel kregen.

Toen we aan kwamen bij de Efteling werden we al opgewacht, door een zeer vriendelijk personeelslid, en al snel waren we binnen. We besloten eerst naar Fata Morgana te gaan, omdat het dan nog niet zo druk zou zijn, maar we kregen overal voorrang.

Toen we met een beetje passen en meten met de brancard op de boot zaten, kregen we van alle wachtende een groot applaus, de tranen springen me nu weer in de ogen, zo meelevend, echt top. We mochten er 2x doorheen echt fijn voor Anita, die enorm genoot.

Toen zijn we naar het sprookjesbos gegaan en hebben ook daar genoten.

Toen we daarna een hapje gingen eten, kwam Freek de Jonge langs, die, nadat ik hem gevraagd had, even kwam praten met Anita, zodat ik wat foto’s kon schieten, ook dat was erg leuk natuurlijk.

Na het eten gingen we naar Raveleijn, dat was een mooi toneel stuk, wat eigenlijk al vol zat voor minder validen, maar na wat navraag mochten wij toch naar de voorstelling van 15.30 uur, we moesten nog 45 min. wachten dus zei het meisje dat er stond, dat we nog wel even naar Villa Volta konden gaan, ze vertelde dat ze een speciale film hadden voor minder validen, echt lief meedenkend, en wachttijd werd daardoor minder. Ook bij die attractie van Raveleijn kwam weer een mevrouw naar ons, om te begeleiden en we kregen een speciale plek, en iemand die bij ons bleef, ook dit was een fantastisch spektakel, daarna werden we weer begeleid en met 7 mensen werd Anita opgetild met brancard en al over de hobbel keitjes, zo lief.

Ook kregen we nog een fotosessie met 2 spelers, ongelofelijk aardige mensen dat personeel, het lijkt wel of ze er op aangenomen zijn .

Ze gaven gelijk aan het personeel van de bootjes door, dat wij eraan kwamen, ook daar werden we weer geholpen en mochten we 2x rond.

U begrijpt, wij voelden ons als prinsen en prinsessen behandeld.

Daarna nogmaals gegeten eigenlijk al beetje laat,het was al 17.00 uur geweest, maar ze vonden dat geen probleem daar en we gingen als bijna de laatste mensen het park uit. en we hebben van het begin tot het eind genoten.

Anita heeft echt een WENS in vervulling zien gaan, maar ook ik en mijn man, hebben een onvergetelijke dag gehad. een aantal malen waren we erg emotioneel door al die lieve zorgzame mensen zowel Ans en Enrique als al het personeel van de Efteling, wat een bijzondere mensen zijn dat.

Zij hebben met zijn allen zoveel gegeven, dat het niet in woorden uit te drukken is.

Ook vandaag nog de dag erna wordt ik nog emotioneel van de gedachten aan gisteren.

Echt Kees je bent echt een bijzonder mens, dat jij met je mensen ons dit gegeven hebben, nogmaals hartelijk dank.

Ook voor mantelzorgers is dit een stimulans om door te gaan, want zonder een brancard en vervoer is het namelijk nooit mogelijk om een uitje naar iets te maken, als je niet langer dan 1 a 2 uur in een rolstoel kan zitten en alleen op een bed vervoerd kan worden.

En door jullie wordt dit toch mogelijk gemaakt.

Hopelijk kunnen jullie zo nog heel lang veel mensen gelukkig maken.

Anita heb ik de hele dag zien stralen, en ze zal er nog lang van na genieten, van de foto’s en de film die we hebben kunnen maken.

 

 

met vriendelijk dank en hartelijke groet

en hopelijk tot ziens

 

Yvonne Dam

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan