Onvergetelijke herinnering

Het is zover. De laatste wens van mijn oma gaat vandaag in vervulling.
 
Mijn oma ligt alweer bijna 2 maanden in het Zonnehuis. Maar iedereen ziet dat het niet meer lang kan duren. Oma heeft veel pijn en je ziet dat ze moe is. Mijn moeder heeft het voor elkaar gekregen dat oma haar laatste wens in vervulling kan gaan. Ambulancewens.nl gaat mijn oma, tante Catrien (oma’s schoonzus) en mij naar Hoofddorp brengen. Naar het huis van haar oudste zoon. Mijn oma heeft hier jaren, met haar man, op de katten en het huis gepast. Ze heeft aan deze plek veel mooie herinneringen.
 
‘s Ochtends komen tante Catrien en ik bij oma op haar kamer. Oma was gewassen, had mooie kleding aan en was verbazingwekkend goed bij. Ze had naar deze dag uitgekeken. Iets na half 10 kwamen er 2 ambulance broeders met een brancard. Oma kreeg een knuffel, de mascotte van de Stichting ‘Ambulancewens.nl’. Oma was hier zo blij mee dat ze hem heeft vastgehouden tijdens de rit naar Hoofddorp toe. De broeders hebben oma verteld wat ze gingen doen en hebben haar toen samen met de zuster op de brancard gelegd en goed vast gemaakt. Na nog een klein slokje drinken liepen we naar de ambulance toe.
 
In de ambulance zaten mijn oma, tante Catrien en ik achter in de ambulance. De rit verliep goed, al had oma wel last van haar stuitje. De ambulancebroeder heeft echt goed voor haar gezorgd. We zijn onderweg gestopt zodat ze, d.m.v. een kussen onder het matras, oma op haar zij konden leggen. Bij het huis van haar oudeste kind aangekomen was oma best wel moe. Zij kon het huis nog niet zien, oma lag net op haar andere zij. Ik ben haar gaan vertellen wat ik zag. Zichtbaar was dat oma emotioneel werd toen ze haar oudste zoon en schoondochter zag. De broeders hebben oma uit de ambulance gehaald en naar de tuin gebracht. Het was prachtig weer, dus reden genoeg om in de tuin te zitten. Oma is zo neergelegd dat ze overzicht had op de tuin, de vijver en alle familie en vrienden die even langs kwamen. Zichtbaar was dat ze van alles genoot. 
 
Na ongeveer 2 1/2 uur zijn we begonnen met de terugreis. Omdat het in de ambulance warm was werd oma al snel misselijk. Ik heb een nat washandje op haar hoofd gelegd en zo viel ze in slaap. ‘s Avonds en zelfs de dag erna heeft oma tegen verschillende personen verteld wat ze allemaal heeft meegemaakt en dat het erg leuk was, dus op die manier weer zichtbaar dat oma de hele dag goed heeft meegekregen en het naar haar zin heeft gehad.
 
Oma is 3 dagen na het in vervulling gaan van haar laatste wens ‘s nachts in alle rust ingeslapen.

Ik wil de mensen van Ambulancewens.nl nogmaals heel erg bedanken. Door hun goede zorg en liefde hebben zij mijn oma, en meteen ook haar dierbare, nog éénmaal een onvergetelijke herinnering bezorgd.
 
Met vriendelijke groet,
Linda (kleindochter van mevrouw de Gids-Meidam)

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan