Naar het Dolfinarium met Marlies

Woensdag 7 juli kon Marlies toch op zeer korte termijn naar het Dolfinarium. Marlies werd met de ambulance bij het ziekenhuis opgehaald waar ze op dat moment verbleef. Ze mocht 2 vrienden meenemen. Dat was moeilijk kiezen. Natuurlijk Ria en Jessamy omdat Jessamy in een rolstoel zit werd ook de bus van FunTours ingezet.

En toen was het wel een grote verrassing dat er nog meer mensen meekonden; Hennie, Katrijn, Angelique en Marion waren ook van de partij!  Betty en Enrico, de vrijwilligers van de ambulance, zullen wel even hebben opgekeken toen ze zagen dat de groep wat groter was maar flexibel als ze zijn, was het geen probleem. Op de heenweg zaten Ria en Angelique bij Marlies in de ambulance.

Met een drie kwartier bereikte we het Dolfinarium. Het was een zonovergoten dag. Marlies is dol op de zon en de warmte. Als eerste zijn we naar de voorstelling “Droomwens” gegaan, een heel toepasselijke naam vonden wij.

Na de prachtige show, kwam er nog een trainster het een en ander uitleggen over de dolfijnen en haar werk. Even koffie drinken, wat eten en de toilet ronde. Daarna hebben we het onderwater aquarium bekeken. Volop foto’s werden er gemaakt wanneer de dolfijnen en zeeleeuwen ons nieuwsgierig kwamen bekijken.

Ook boven water konden we meegenieten van de dolfijnen die in hun vrije bad aan het zwemmen waren en ijsklontjes gevoerd werden. Ook deze trainster nam de tijd om ons het een en ander te vertellen. En Marlies mocht ook een ijsklontje gooien. Op ons gemak liepen we naar de andere shows en ondertussen zag je Marlies optimaal genieten.

Aan het eind van de middag hebben we nog even een soepje genuttigd en de souvenirshop werd ook niet over geslagen. Op de terugweg nam de ambulance nog een verrassings route en stonden we even geparkeerd langs het water van het IJsselmeer. Voorzichtig rijden want een kolonie konijntjes hielden net een race over de weg.

Moe maar zeer voldoen brachten we Marlies weer terug, en namen we afscheid van de Betty en Enrico van Ambulance wens. Geweldig hoe mooi zij deze wens hebben waargemaakt voor Marlies.

 

Hartelijk bedankt namens Marlies en haar vriendinnen.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan