Een mooiere reden kon ik zelf niet bedenken.

Met Ambulance Wens naar Scheveningen

Na bijna vier jaar lang voor mijn moeder, die aan dementie lijdt, te hebben gezorgd werd mijn vader zelf met terminale kanker geconfronteerd. Dat was ongeveer tweemaanden geleden, en op het moment dat ik dit schrijf verwachten we dat hij niet veel langer te leven heeft ; hooguit twee weken.

Toen we hem vroegen wat hij nog wilde doen, bijvoorbeeld een dagje ergens naar toe, zei hij: “Naar de pier van Scheveningen”.  Hij heeft altijd in de buurt van Beverwijk gewoond, maar zijn hele werkende leven reisde hij veel door Nederland. Ik was dus niet echt verbaasd en vermoede dat hij aan die plek een speciale herinnering had. Maar het bleek anders te zijn. Toen ik hem vroeg waarom was het antwoord: “Ik reed 50.000 km per jaar door Nederland, maar op de pier van Scheveningen ben ik nog nooit geweest”. Een mooiere reden kon ik zelf niet bedenken.

Twee dagen geleden zijn wij, mijn vader, mijn vrouw en ik, en ons drie-jarige zoontje, naar Scheveningen geweest met Ambulance Wens. Vrijwilligers Marius en Ineke maakten er een geweldige dag van.  Bij een lekker biertje genoten we van de zee en de zon, met uitzicht op het strand en het Kur Haus. Voor mijn vader werd een wens vervult, en wij zullen nog lang van de herinnering aan deze fantastische dag kunnen genieten. Bedankt Ambulance Wens!

Rinus Otte jr., Donna Jacob& Velsen Otte

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan