Toch nog naar A-ha in Duitsland

Onze moeder ligt sinds een kleine twee maanden in het hospice in Eindhoven. Ze heeft al ruim 6,5 jaar een hersentumor, die nu dan toch de overhand heeft gekregen. In januari van dit jaar kochten we kaarten voor een concert in Duitsland van de Noorse groep A-ha op 28 mei. Toen wisten we al dat dit een spannend jaar zou worden, want onze moeder had de moedige keuze gemaakt om niet meer behandeld te worden voor haar kanker. Ze koos voor kwaliteit van leven en wilde geen ziekmakende behandelingen meer. Dit concert was een van haar mijlpalen en grote wensen die ze nog wilde halen en vervullen. Maar door haar verslechterende situatie dachten we dat het concert niet meer haalbaar zou zijn.

In het hospice werden we geattendeerd op de Stichting Ambulance Wens en naarmate de datum van het concert naderde, begonnen we te denken: is het misschien toch nog mogelijk? En ja, het was mogelijk! Twee dagen vantevoren hebben we met de stichting gebeld en op vrijdagmiddag stonden Rob en Peter op de stoep met een prachtige ambulance. Alle zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon, want nu ging onze moeder toch nog met ons, haar twee zoons, op pad. Rob had er zelfs aan gedacht om cd’s van A-ha mee te nemen. Deze puntjes op de i maakten het helemaal af. Een telefoontje naar de stichting en paar telefoontjes naar Duitsland was alles wat er nodig was.

Het was een avond uit duizenden. De zon scheen en het was werkelijk fantastisch om met de lieve vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens op pad te gaan naar Mönchengladbach. De mensen van het Duitse Rode Kruis hebben ons ook goed geholpen. Vrij baan dus voor een knalgoed concert en een avond om nooit meer te vergeten. Onze moeder kon de hele avond comfortabel op de multi-verstelbare brancard blijven liggen, was goed helder en eenmaal thuis zei ze met een grote lach “dank!” tegen de vrijwilligers, en dat terwijl ze niet of nauwelijks meer kan spreken vanwege haar tumor. Mooier kon niet 😀 😀 😀

Dit was de kans om samen nog iets buitengewoons te doen, en we hebben de kans gepakt. De foto’s bewijzen het.

Alle hulde aan de Stichting Ambulance Wens voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke avond!

Wouter & Dirk

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan