Naar Tjechie

Onlangs hadden wij bezoek van mijn nicht Ria en hebben we gezellig gebabbeld over van alles en nog wat die dag en dus ook over mijn ziekte..ikzelf heb de ziekte van khaler en ben zo ongeveer uitbehandeld.

Wij komen al jaren in Tsjechië met veel plezier en hebben daar ook hele goede vrienden Koos en Gerda die een pension runnen in Harrachov in het reuzengebergte.

Dus vertelde ik dat ik daar nog zo graag nog een keer naar toe zou willen dat is een grote wens van mij.

Mijn nicht Ria is thuis gekomen en kon dit niet los laten en is op internet gaan zoeken en kwam bij Stichting Ambulance Wens uit en is daar gaan informeren…er werd door Kees Veldboer verteld vul de intake maar in en dan nemen wij het in behandeling dit alles was net voor de kerstdagen.

Mijn nicht Ria en mijn man Leen hebben de intake ingevuld en we kregen 4 januari een telefoontje dat de wens in vervulling gaat op dinsdag 12 januari dit is toch geweldig.

Die ochtend zouden er ook mensen van de zonnebloem zijn Manon en Peter die dit een mooi verhaal vonden voor het magazine van de zonnebloem Manon gaat dit verhaal schrijven en Peter de foto reportage.

Dinsdagmorgen half zes is Leen al opgestaan en heeft de broodjes koffie en thee toch voor zo’n lange reis gemaakt.

Dit is al zo bijzonder dat Stichting Ambulance Wens dit in vervulling laat gaan want we gaan wel vier dagen waarvan een dag heenreis twee dagen Harrachov en een dag terug dit is gewoon geweldig.

Die ochtend was voor mij heel bijzonder al die aandacht voor mij en al die mensen al zo vroeg.

Mijn zus Tonnie en haar man Winfried onze zoon Stephan en vriendin Brenda Manon en Peter van de zonnebloem en toen kwamen de mensen van Stichting Ambulance Wens binnen Joop en Ger dit bleken al heel snel hele aardige en fijne mensen te zijn.

Dus ik, Lenie en mijn man Leen, de ziekenwagen in de rolstoel erbij eten en drinken mee en werden uitgezwaaid dit was heel bijzonder en emotioneel ..Manon heeft al het een en ander op papier gezet en Peter de foto’s geschoten.

En zo begon de grote rit naar Tsjechië het was ongeveer 8.30 uur toen we vertrokken hebben een aantal keren gestopt voor wat te eten en te drinken en zijn in Tsjechië aangekomen om ongeveer 19.30 uur ik was wel moe maar gelukkig.

Voor Joop en Ger onze complimenten want het is toch een heel eind rijden en dan ook nog de aandacht die ze voor mij hadden.

In Harrachov aangekomen bij Koos en Gerda dat was zo mooi en warm we gingen gelijk aan de koffie met een becherov dit is traditie in de Berg-Iep…Onze zoon Leon en zijn vriendin Jorinde waren ook in de Berg-Iep voor een weekje.

Die avond is voor mij heel waardevol geweest Gerda stond in de keuken te koken erwtensoep en stampot boerenkool heeft zij gemaakt dit was een heel aangename avond zo met zijn allen maar ik was die avond best moe en voelde me ook niet goed.

De andere morgen stond ik op en was heel benauwd en het was al heel snel duidelijk dat ik erg ziek was.

Naar eerst een dokters post in Harrachov te hebben bezocht zijn we doorgereden naar Jablonec nad Nissou naar het ziekenhuis waar al snel bleek dat ik een dubbele longontsteking had en hele hoge bloeddruk en dus opgenomen moest worden op intensive care was heel benauwd en erg ziek heb daar tien dagen gelegen en heel veel steun van de mensen om mij heen gehad Joop en Ger zijn tot vrijdag gebleven en onze zoon Leon zou vrijdag naar huis gaan maar besloot direct om die week bij mij te blijven.

Joop en Ger hebben die eerste dag nog de contacten gelegd naar Nederland zoals ANWB en zorgverzekeraar etc. want het was al snel duidelijk dat ik niet meer met Ambulance Wens terug kon .

Dus mensen van Stichting Ambulance Wens onze hartelijke dank……..de overige dagen hebben Koos en Gerda alle dagen het vervoer van Harrachov naar Jablonec nad Nissou gedaan en ons alle steun en hulp gegeven die in hun macht lag.

Wat zo mooi had moeten worden is zo naar geëindigd… ben uiteindelijk terug naar Nederland vervoerd per ambulance en weer opgenomen in Waalwijk voor de mrsa bacterie na dat weekend mocht ik weer naar huis.maak het weer redelijk!!!!!!!

 

Ik wil alle lieve mensen om mij heen bedanken voor alle aandacht die jullie voor mij hadden.

                                   Groetjes en veel liefs Lenie.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan