Texel

Lieve mensen,

Mijn man Jan en ik, Ineke uit Bergen NH, zijn maandag 20 en dinsdag 21 juli met uw stichting naar Texel geweest. Het was fantastisch! Jan heeft longkanker en gaat steeds meer achteruit. Een lieve vriendin heeft ons opgegeven en de volgende dag werden we al gebeld door Kees!

Maandagochtend kwamen de chauffeur Jan (die ik Jan2 zal noemen) en begeleidster Henny ons thuis ophalen met de mooie ambulance en de mascotte (die nu in de papegaai boven zijn bed hangt); na een kopje koffie vertrokken we naar Den Helder; Jan op de brancard en ik gezellig ernaast. Jan2 kon de ambulance op de boot precies voor de lift parkeren zodat Jan bijna niet hoefde te lopen. Boven hebben we een kopje koffie gedronken en toen waren we er al bijna. Bij aankomst op Texel zijn we eerst naar het gezellige hotel gereden, Hotel Rebecca in het plaatsje De Waal. Jan ging eerst een tijdje rusten in onze prachtige rode slaapkamer op de begane grond; Jan2, Henny en ik hebben buiten op het terras lekker in de zon gezeten.

De eigenares van het hotel heeft gebeld naar Ecomare of daar een rolstoel voor Jan was; maar uiteindelijk is hij op de brancard rondgereden omdat dit het meest comfortabel voor hem was. Het waaide hard maar het was droog en de zon scheen; Jan lag lekker onder het dekbed en kon alles goed bekijken. De zeehonden werden gevoerd en de uitleg erbij was interessant. We hebben nog een paar films gezien en de expositie binnen bekeken.

Daarna weer naar het hotel gereden waar Jan weer even is gaan slapen. Om 18 uur konden we aan tafel in het gezellige restaurant. Ik had nog gezegd dat Jan heel weinig eet en waarschijnlijk alleen wat soep zou willen maar hij heeft bijna evenveel als de rest gegeten! De kervelsoep, het Texel’s lam en het aardbeien/frambozentaartje waren dan ook verrukkelijk, evenals mijn witte wijntje. Daarna nog even een kopje koffie of thee met allerlei lekkers waarna Jan alvast naar bed ging en Henny en ik een gezellige wandeling hebben gemaakt in de omgeving van het hotel.

De volgende ochtend hebben we genoten van een uitgebreid ontbijt en – op aanraden van het hotel – een rondrit over Texel gemaakt; we zijn gestopt bij het vliegveld en hebben parachutisten zien landen. Ook zijn we vlak langs de kust gereden, zijn op het hoogste punt geweest en hebben Vlieland zien liggen. Zo’n ambulance is natuurlijk erg interessant en Jan2 en Henny hebben aan nieuwsgierige kinderen en hun ouders met heel veel geduld erover verteld en de ambulance (met Jan en mij erin) aan ze laten zien.

Om een uur of 12 zijn we weer met de boot naar Den Helder gevaren en via een mooie rit langs de kust zijn we naar huis gereden na eerst nog in Schoorl iets lekkers genuttigd te hebben. Om half drie waren we weer thuis, Jan was wel moe maar zeer voldaan en het heeft hem zeker goed gedaan! Het was bovendien erg gezellig met Jan2 en Henny.

 

Lieve, lieve Henny, Jan en natuurlijk Kees: heel erg bedankt voor deze geweldige dagen!! Jullie zijn mensen met een gouden randje. We zullen het nooit vergeten!

 

Heel veel liefs van Jan en Ineke Leering.

                                                    _______________________________ 

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan