Een dag met een gouden randje

Woensdag 6 mei 2009.

 

Stichting “Ambulance wens “realiseert een dagje Efteling voor mijn zus Mariska samen met haar dochter Debby, haar vriendinnen Riek en Miranda en ondergetekende.

Een dag met een gouden randje.

Als je op vrijdagochtend 1 mei een wensvraag per email verstuurt en je krijgt ’s middags al een telefoontje van oprichter en directeur Kees Veldboer ben je blij verrast over de snelheid waarmee wordt gereageerd. Nog verraster als de wens binnen zo’n korte tijd waar gemaakt kan worden. Mariska wordt  woensdag 6 mei om 9.00u opgehaald ….leg je verlanglijstje maar klaar.

Al hadden Monica en Will , onze begeleiders van “Ambulance Wens” wat moeite met het vinden van het Hospice in Dongen, waren we toch heel comfortabel en snel in Kaatsheuvel om voor openingstijd aanwezig te zijn en de allerlaatste wens van Mariska te verwezenlijken.

In de Efteling zorgde Raymond voor een gestroomlijnd verloop van de dag. Mijnheer van Os hield de veiligheid nauwkeurig in de gaten in samenwerking met het medisch team van de Efteling.

Deuren openen zich, hekken verdwijnen en wie heeft er toch ooit gehoord van lange wachttijden voor de attracties………..wij niet vandaag .Monica en Will zorgde voor een perfect verloop van Mariska’s wensen door haar comfortabel als een gravinnetje hoog op de troon, rond te rijden en daar waar nodig te tillen in rolstoel , boot en gondel. Chapeau madame et monsieur Le Comte.

“Droomvlucht “ voor jezelf en niet één maar 2 keer reizen door dromenland………….Mariska genoot dubbel.

Langs een achterommetje naar binnen bij  de  “Pandadroom” om onder te duiken in een wondere wereld………..Mariska glunderde.

Even alles vergeten tijdens een mysterieus boottochtje in  “Fata Morgana “……….Mariska straalde.

Wandelen door het nostalgische sprookjesbos en alle mooie verhalen nog eens de revue laten passeren…………….Gravin Mariska lachte.

De vrolijke klanken van het “Carnaval Festival “ maakten de dag –deze dag met een dubbel gouden randje –meer dan compleet.

Mariska’s big smile en glinsterende ogen spraken boekdelen.

 

Alles bij elkaar een wondermooie onvergetelijke dag dankzij de onvermoeibare met humor gelardeerde inzet van Monica ,Will en alle medewerkers van de Efteling.

 

Met bijzonder veel dank van

                                   

                               Bronca Gedovski

                                          ______________________________

 

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan