Dirty Dancing 2


5,5 jaar geleden werd er bij Jennifer borstkanker geconstateerd. Na een periode van veel behandelingen kregen we het bericht dat alles weg gehaald was maar vorig jaar zomer bleek dat de kanker weer terug was. De behandelingen die volgden waren nog zwaarder en het waren we nog meer waardoor Jen al aardig verzwakt was.

Helaas is de ziekte niet na die tweede keer definitief verdwenen. Afgelopen zomer zijn er tijdens onderzoeken tumoren in haar hoofd gevonden en uitzaaiingen op allerlei verschillende plaatsen in haar lichaam.

Omdat we weten dat het nooit meer goed komt, en ze ook snel achteruit gaat, wilden wij graag nog een keer met het hele gezin een dagje uit. Dankzij onze nicht Ingrid konden wij op zondag 16 november met Jennifer naar het Beatrix Theater in Utrecht om de musical Dirty Dancing te kunnen zien. Ingrid heeft zelf ook ervaring met Stichting Ambulancewens en heeft contact opgenomen met Kees om te vertellen over de wens…

Om 12:00uur werd Jen door twee lieve zorgzame vrijwilligers Hans en Anita opgehaald met de ambulance. Wij reden erachteraan en ongeveer een uur later arriveerden we bij het theater. We mochten via een andere ingang naar binnen en wat we niet wisten, was dat we in de ruimte waren waar alle musicalspelers zich klaarmaakten voor de show. We kwamen via verschillende kamers waar de make-up gedaan werd en waar alle kleding en pruiken hingen. Heel apart om die mensen zo achter de schermen bezig te zien.

Wij mochten in een kamer wachten tot de zaal vol was omdat het de druk voor Jen was als de andere gasten langs haar bed liepen. Ook in het theater was alles heel goed geregeld; er waren vier zitplaatsen verwijderd zodat de brancard daar mooi kon staan en Jen goed zicht had op het podium. Mijn vader kon ernaast zitten en mijn zusjes en ik hadden 3 plaatsen direct ervoor.

Tijdens de pauze mochten we weer in de privé ruimte en kwam de hoofdrol speler onze kamer binnen. We kregen het musicalboek met handtekeningen van de spelers en mochten met hem op de foto. Echt leuk om dat mee te maken. Na de pauze gingen we weer als laatste naar onze plekken om het laatste deel te zien.

Het was echt een prachtshow en we hebben er allemaal heel erg van genoten. Voor Jen was het af en toe wel zwaar op momenten dat er harde muziek gespeeld werd of felle lichten het publiek in schenen maar ze heeft de hele musical kunnen zien en daar zijn we heel blij om.

De terugreis hebben we niet achter elkaar aangereden maar kwamen we heel toevallig toch op hetzelfde moment weer thuis in Zuidland aan. Jen is direct op bed gaan liggen en in slaap gevallen. Het was niet alleen een heel vermoeiende en emotionele dag voor haar, maar ook voor ons. Ondanks dat, zijn we allemaal blij en ontzettend dankbaar dat Stichting Ambulancewens dit laatste uitje mogelijk heeft kunnen maken.

Ook wil ik hierbij onze nicht Ingrid nogmaals bedanken voor dit geweldig lieve gebaar.

Nina

Jennifer is op 15 december 2008 overleden.

                                                                 ________________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan