Gerard Boers, Blof en de zee


Tijdens een ambulancerit werden we door een verpleegkundige geattendeerd op de Stichting Ambulance Wens. De website was snel gevonden en zag er veelbelovend uit. Gerard wilde graag nog eens naar een concert en als Bløf liefhebber was de keuze gauw gemaakt.

 

Gerard heeft MS. De diagnose werd in de zomer van 2000 gesteld en sindsdien is de MS erg progressief gebleken. Hij ligt op bed, het praten gaat heel moeizaam, hij kan nog kleine beetjes drinken en voedsel wegslikken en soms slaapt hij dagenlang.

Als hij wakker is bekijkt hij het leven zoveel mogelijk van de zonnige en humoristische kant

Hij geniet van natuurdocumentaires (vooral over duiken en het onderwaterleven) en luistert graag naar de radio en muziek of bekijkt muziek dvd’s.

 

Al snel na de aanmelding had Kees Veldboer met het management van Bløf geregeld dat we naar de Zeelandhallen in Goes konden voor een concert en kwam Kees met het idee om ook in Goes te overnachten.

Op 1 november was het dan zover. Om 7 uur ’s avonds werden we opgehaald door Kees en Patricia en reden we naar Goes. We werden tijdens de wens gevolgd door een ploeg van de KRO, die een programma maken over Kees en de Stichting. Alles bij elkaar was het een gezellige club mensen. Heerlijk om te merken dat alles al geregeld is en dat je alleen maar hoeft te genieten.

Bij de Zeelandhallen werden we al opgewacht door Ron, van het management van Bløf. Hij haalde alles uit de kast om ons zoveel mogelijk in de watten te leggen en voorzag ons van drinken en een paar mooie Bløft-shirts.

Gerard maakte kennis met de bandleden. Ze namen daar echt de tijd voor en we waren diep onder de indruk en ontroerd door de manier waarop ze Gerard benaderden en wat ze tegen hem zeiden.

Vlak voordat het optreden van Bløf begon, werden we naar een verhoogde plaats in de hal gebracht, vanwaar we een goed zicht hadden op het podium.

Het concert was spectaculair en dat je dan samen er live van mag genieten is een onbeschrijfelijk mooie ervaring. Halverwege het programma kwamen onze lievelings nummers “Mens”en “De mooiste verliezers”voorbij. Aan Gerards mimiek en de blik in z’n ogen was te zien dat hij lag te genieten.

Ook werd hij goed in de gaten gehouden door Kees en Patricia; die zorg dan te kunnen delen geeft een absolute meerwaarde.

Na het concert werden we naar het Van der Valk hotel naast de Zeelandhallen gebracht. Er was een prachtige en ruime kamer voor ons geregeld. Na het ontbijt en de verzorging van Gerard hadden we nog tijd om naar de zee te gaan.

We kwamen terecht in Vlissingen bij het standbeeld van Michiel de Ruyter. ’t Was heerlijk zonnig weer en om nog dichter bij het strand te kunnen komen zijn we daarna de boulevard afgereden en met de brancard tot bij het strand geweest. Wat er toen door Gerard heenging, daar kunnen we alleen maar naar raden, maar de rust op z’n gezicht zei genoeg.

Hierna zijn we weer naar Krimpen teruggegaan en kon het nagenieten beginnen.

 

Stichting Ambulance Wens, Kees, Patricia, Ron en Bløf, jullie hebben ons een prachtige, onvergetelijke ervaring en herinnering gegeven. Jullie inzet en liefde voor je medemens was voelbaar. Daarmee hebben jullie ons en onze familie en vrienden een hoop plezier gegeven. DANK daarvoor!

                                          ______________________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan