Een dagje aan zee, een heel bijzonder dagje !

Jan Verpalen is 52 jaar en is bij ons op het hospice ( de regenboog in Eindhoven ) opgenomen vanwege een hersentumor, hierbij is triest genoeg ook een beperkte levensverwachting en zou hij dus niet meer zo heel lang hebben te gaan. Reden temeer dus voor ons als verpleegkundigen om hem het verblijf net zoals bij de andere gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

Hij had aangegeven dat hij graag nog eens naar huis zou willen gaan, na deze wens samen wat verder besproken te hebben kwam er uit dat hij toch wel heel graag een keertje met vrouw en hond naar de zee toe wilde.

Dit alles speelde op donderdag, na een telefoontje en een mailtje naar Kees Veldboer was het resultaat dat de maandag daarop de ambulance op de stoep stond om Jan en zijn vrouw mee naar zee te nemen. De 4 kinderen reden er samen met de hond achteraan.

De tijd aan zee heeft veel onvergetelijke momenten opgeleverd, naar wat ik er van begrepen heb is er door iedereen flink genoten. Er werd gepicknickt, geknuffeld, gespeeld en gestoeid met elkaar. Op de weg terug werd er nog eens schepje bovenop gedaan door naar het nieuwe huis van Jan zijn dochter te rijden, naar binnen gaan werd moeilijk maar vanaf de brancard heeft hij wel naar binnen kunnen kijken. Vervolgens werd de tocht weer voortgezet richting Eindhoven, maar niet zonder eerst via hun eigen huis te rijden, want daar was de wens eigenlijk om begonnen.

Eenmaal terug op het hospice was er van het gezegd moe maar voldaan nog niet helemaal sprake want om de dag feestelijk af te sluiten werd er lekker chinees gehaald. Dit is iets wat ieder gezin wel eens doet natuurlijk, maar voor mij was dit heel bijzonder. Er zat gewoon een gezin lekker te eten en te genieten, gewoon alsof er niets aan de hand was. Alle ellende en misère leek voor een dag naar de achtergrond te zijn verdwenen, dankzij de inzet van de mensen van Stichting Ambulance Wens.

Al is het jullie heel vaak gezegd, vanaf deze plaats doe ik het mede namens mijn collega’s nogmaals,

Jullie doen fantastisch werk !!

 

Jan van Geffen ( verpleegkundige in het betreffende hospice )

                                                  ______________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan