De Keukenhof

Lieve mensen van de Stichting Ambulance Wens,

 

Op 29 april 2008 ben ik samen met mijn moeder Annie de Boer- Boekhorst en mijn zoon Robert als hulpje voor de foto’s en 2 vrijwilligers van jullie stichting naar de Keukenhof geweest. Met deze mail stuur ik ook een aantal foto’s waaruit jullie kunnen kiezen voor de website.

 

Het was op 29 april een stalende dag om naar de Keukenhof te gaan. Mijn moeder had er ook erg zin in om er op uit te gaan. Ze was zoals altijd vrolijk en had een goede dag  waarop ze goed wakker was. Om 10 uur kwam de ambulance aanrijden en hebben we haar vanuit bed op de brancard geschoven, want ze kan niet meer lopen. Ook in de rolstoel zitten kan ze maar een uurtje dus een ritje zoals vroeger met de rolstoeltaxi en een bezoekje zit er niet meer in. Mijn moeder verblijft al 3 jaar in een verpleeghuis nadat ze een heup had gebroken en niet meer kon leren lopen. Ze is 89 jaar en ook dementerend, maar ze herkend de kinderen en kleinkinderen en de verpleging nog goed en kan ook de omgeving nog goed waarnemen. Ze heeft een moeilijke tijd gehad omdat haar man(mijn vader) is overleden. Iets wat ze toch heel goed heeft begrepen. Daarna was ze erg verdrietig en suf. Ze at en dronk bijna niet meer en in januari is ze heel slecht geweest.

Met dit ritje heeft ze erg genoten, een echte opkikker voor haar. Ze genoot van de bloemen, het ontluikende voorjaar en de jonge dieren(eenden met kuikentjes en schapen met lammetjes). Ze vond het fijn weer eens wat van de omgeving te zien en lekker een kopje koffie met wat lekkers op een terras te drinken.

We kregen nog prachtige bloemen mee omdat we hadden moeten wachten bij de ambulance ingang van de Keukenhof.

Ik bedank ook de lieve begeleiders die ons alle 3 deze mooie en gezellige dag bezorgd hebben. Mijn moeder koestert de beer nog steeds die ze heeft gekregen en zegt dan “ambulance” en “Keukenhof” en moet dan lachen.

 

groeten Toni de Jong- de Boer

                                          _________________________

 

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan