Naar de Efteling met Stichting Ambulance Wens

Sadaf is een 23 jarige cliënt van De Twee Bruggen, haar toekomst ziet er somber uit en de kans van overleven is erg klein. Stichting Ambulance Wens heeft het voor elkaar om voor deze sombere dagen iets moois te realiseren.

Enkele weken voor de grote dag waren er al fantasieën om naar de Efteling te gaan. Sadaf, een 23 jarige cliënt van verpleeghuis De Twee Bruggen van zorgorganisatie De Stromen , vertelde dit in een gesprek aan de activiteitenbegeleider van het verpleeghuis. Ze liet een folder zien van Stichting Ambulance Wens. Natuurlijk moesten we hierover eerst uitgebreid praten met de verzorgende en de teamleider en konden we dit niet zomaar regelen. Er moest bekeken worden of Sadaf hiervoor genoeg energie had. Uiteindelijk konden we de aanvraag toch indienen. Nog dezelfde dag is er contact geweest met Kees Veldboer van de stichting. Hij heeft alles geregeld en het ging gebeuren. Op zondag 9 december 2007 gaan we naar de Efteling.
Enkele dagen voor de dag van vertrek werden we opgebeld door Kees. Hij is met zijn stichting genomineerd voor de helpende Hollander award! Hem werd gevraagd of er vanuit de EO mocht worden gefilmd tijdens de Efteling. Dit is eindelijk gelukt en ze mochten komen filmen. Er werd een bekende Nederlander uitgenodigd om het programma te presenteren. Deze bekende Nederlander was Martin Gaus.

Eindelijk, het is zover!

Het gaat vandaag toch echtgebeuren. De kamer van Sadaf is helemaal versierd en met een stralend gezicht begroet ze ons. Om half tien reed de ambulance voor om Sadaf op te halen, om vervolgens ook haar dochtertje en haar broer en zus nog even op te pikken. Allemaal in de ambulance, op weg naar de Efteling.

Een cameraploeg stond klaar bij de Efteling om vervolgens via de persingang het park te bezoeken. Het weer zat mee. En met een helder blauwe lucht had Sadaf zichtbaar plezier. We begonnen met een ritje door het sprookjesbos. Geweldig Sadaf vertelde dat ze het leuk vond om haar dochter te zien genieten van al die mooie dingen in het park.. De aanwezigheid van een cameraploeg en een fotograaf stoorde haar niet. Ze vond het eigenlijk wel heel leuk.

“Ik stond helemaal in the picture deze dag.”

Sadaf: “Het mooiste van deze dag vond ik de Pandadroom, dit is een soort 3D bioscoop waarin de beelden echt op je af komen. Ik heb gelachen om die apen die dan noten naar je toe gooien en om de slang die voor je gezicht blijft hangen! . Ik stond helemaal in the picture deze dag. De activiteitenbegeleider van De Stromen heeft voor mijn dochter allerlei cadeautjes kunnen regelen bij diverse winkels. Dat vond ik echt geweldig! Van de zuster van de afdeling kregen we allemaal nog een lekkere oliebol.

“Morgen wil ik weer naar de Efteling.”

Maar aan alle leuke dingen komt een eind. Ook aan zo’n geweldige dag als vandaag. Ik was erg moe toen ik thuis kwam, maar heb echt genoten! Ik hoopte stiekem dat dit een droom zou zijn en ik weer wakker zou worden op zondagochtend, net voor vertrek. Maar helaas, deze dag is voorbij. Ik liet de de zuster en activiteitenbegeleider weten dat ik morgen wel weer graag naar de Efteling zou willen.”

 

Uitzend data:

Donderdag 27 december 17:00 Nederland 2 [De opname van de efteling]

Maandag 31 december 18:30 Nederland 2 [finale Helpende Hollander Award]

                                                 ______________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan