Een dag waarop hemel en aarde elkaar raken

Op de palliatieve unit van Circonflex verblijft dhr. B. Dhr. B is een fanatieke wandelaar. Een van de wandelingen die hem nog helder voor de geest staat is de wandeling die hij heeft gemaakt naar Banneux. Een bedevaartplaats in België.

Dhr B wil erg graag terug naar Banneux. Zijn gezondheidstoestand laat niet meer toe dat dhr.B daar zomaar nog kan komen.

In overleg met dhr.B heeft het palliatieve kernteam van Circonflex de wens uitgezet bij de stichting ambulance wens.

In het eerste contact belde ik de voorzitter van deze stichting ( Kees Veldboer ) in Frankrijk op zijn vakantie. Ik kreeg het advies de wens via de website door te zetten en wij zouden spoedig antwoord krijgen als Kees terug was van vakantie. Dit was inderdaad het geval. Op heel korte tijd was alles geregeld. Geweldig!

Op maandag 3 september stonden Kees en Henny ( van de Stichting Ambulance Wens ) om half 8 op de palliatieve unit. Dhr. B was er klaar voor. Zijn dochter Rosalinda ging met dhr.B mee. Zo ook ondergetekende en Gemma Verlijsdonk, pastor van Sancta Maria.

Om half elf arriveerden wij in Banneux. Dhr. B wilde graag een Nederlandstalige mis bij wonen. Deze mis begon om 11.00 uur dus we waren mooi op tijd.

Dhr. B genoot zichtbaar van de dienst. Na de dienst ontving dhr. B de ziekenzegen van Gemma Verlijsdonk. Dit was emotioneel en indrukwekkend.

De bedevaartgroep die deze week in Banneux was was erg gastvrij. We kregen een kopje soep aangeboden en wij hadden zelf een picknickmand meegenomen. Na de verzorging van de inwendige mens kregen we een rondleiding door de bedevaartplaats door een van de priesters van deze bedevaartgroep.

Dhr.B heeft ook hier erg van genoten.

Om half drie vertrokken we weer naar Zevenbergen waar we rond 5 uur weer aankwamen.

Een geweldige en indrukwekkende dag voor dhr. B en zijn dochter.

Maar ook wij waren onder de indruk. De wijze waarop de mensen van de Stichting Ambulance Wens deze wens in vervulling heeft gebracht is een groot compliment waard. Wij waren onder de indruk hoe snel en effectief de wens gerealiseerd werd. Er werden geen kosten berekend maar men spaarde kosten nog moeite om deze dag tot een geweldige dag te maken: een dag waarop de hemel de aarde raakte!

Stichting Ambulance Wens……. Chapeau en heel erg bedankt. We hopen in de toekomst nog veel met jullie samen te werken !

Namens dhr. B en het palliatieve kernteam

Yolanda Rutten

Stichting Circonflex

Locatie Sancta Maria

Zevenbergen
                                    ______________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan