Herinneringsfeest in Scheveningen

Als ambulanceverpleegkundige ben ik een van de vele vrijwilligers die zich heeft opgegeven om als vrijwilliger namens de Stichting Ambulance Wens een persoonlijke bijdrage te leveren om de dromen te kunnen verwezelijken aan terminale patiënten.
De stichting Ambulancewens wordt ook regelmatig ingeschakeld door de
Dream Foundation die dromen realiseren voor terminale patiënten en daardoor Ambulancevervoer nodig hebben.

Mijn eerste bijdrage was op 20-05-2007 en wil ik hieronder beschrijven:

Het ging om een droomwensvervulling van een vrouw die de wens had om naar Schevingen te gaan om met vrienden en bekenden een gezellige dag te beleven in het strandpaveljoen Sol Beach Club.
Voordat we de vrouw gingen ophalen op haar huisadres moesten we eerst de Ambulance er glimmend laten uitzien en er de magneetstrips van de Stichting Ambulancewens er op plakken.
Tenslotte is het een bijzondere dag voor de vrouw en haar echtgenoot.
Toen we enkele minuten voor de afgesproken tijd arriveerden bij het huisadres van de vrouw kwam haar echtgenoot al naar buiten met een brede glimlach op zijn gezicht.
Zijn vrouw en hij hadden zich er duidelijk erg op verheugd en nogmaals het was voor mij en mijn collega een voorrecht om daar een bijdrage aan te leveren.
Voordat we op weg zouden gaan moesten we eerst nog enkele zaken meenemen om in Scheveningen de vrouw op te kunnen laten liggen namelijk: een luchtmatras en toebehoren.
Met een Ambulance vol geladen met allerhande attributen en toebehoren gingen we kort daarna op weg om de droomwens van deze vrouw te vervullen en het weer zat erg mee de zon scheen prachtig.
De gehele reis naar Scheveningen verliep voorspoedig en duidelijk was dat het een heel speciaal moment was voor de vrouw.
Bij aankomst werden we meer dan hartelijk ontvangen door de begeleidster van de Dream Foundation en het personeel van het strandpaveljoen Sol Beach Club.
Zelfs een van de medewerksters van het strandpaveljoen was er zelfs erg emotioneel onder dat er mensen waren die dit werk zo belangenloos voor anderen over hadden en zij zal zich om die reden ook aanmelden als vrijwilligster bij de Dream Foundation.
Nadat alles geïnstaleerd was en de vrouw onder de grote parasol op haar bed gelegd was arriveerde er een touringcarbus met alle door de vrouw uitgenodigde gasten.
Het verloop van de middag was er eentje om van te dromen, want de gezelligheid en verbondenheid onder elkaar was er eentje om van te dromen.
Ook het personeel van de Sol Beach Club zette hun allerbeste beentje voort om deze dag tot een top dag te doen worden en dat is zeker gelukt.
Alle complimenten aan het voltallige personeel.
De van te voren gereserveerde BBQ was van grote klasse en nam ook grote afstrek.
Helaas ging het later alsnog regenen, maar binnen werdt door het personeel bij de open haard een schitterend plekje gereserveerd van grote klasse.
Ook tijdens de terugreis naar huis gaf de vrouw aan een heerlijke en onvergetelijke dag te hebben gehad.
Ze was uitgeput en moe, maar door alle indrukken kon ze niet slapen.
Tijdens deze dag is er volop gefilmd en een hele reeks foto’s gemaakt wat nog vele uren aan plezier voor thuis zal opleveren.

Het was een voorrecht hieraan te hebben mogen bijdragen en het zal zeker niet de laatste keer blijven.

 
Eef Albers ( Ambulanceverpleegkundige AZRR/VRR)

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan