315

Medisch vrijwilligers

"De Ambulance Wens is meer dan een ambulance, het is een symbool van hoop."

Onze vrijwilligers 

Bij Stichting Ambulance Wens draait alles om het vervullen van laatste wensen voor mensen in hun laatste levensfase. Maar zonder de inzet van onze geweldige vrijwilligers zouden we dit nooit kunnen realiseren. In totaal zijn er momenteel 315 vrijwilligers actief bij de stichting, die elk op hun eigen manier een onmisbare rol vervullen.

Onze vrijwilligers in cijfers:

  • 110 chauffeurs: Onze chauffeurs zijn afkomstig van de brandweer, politie, ambulance en defensie. Zij zorgen ervoor dat de patiënten veilig en comfortabel naar hun bestemming worden gebracht, of dit nu een familiebezoek is, een bruiloft of een laatste keer naar het strand.
  • 190 verpleegkundigen: Deze groep bestaat uit verzorgenden, verpleegkundigen (waaronder kinderverpleegkundigen en IC-verpleegkundigen) en zelfs artsen. Zij bieden niet alleen de noodzakelijke medische zorg, maar ook een luisterend oor en warmte tijdens het vervullen van een wens.
  • 14 promotievrijwilligers: Onze promotievrijwilligers zetten zich in om Stichting Ambulance Wens meer bekendheid te geven. Ze komen uit allerlei bedrijfssectoren en zijn soms ook nabestaanden van patiënten voor wie we eerder een wens hebben mogen vervullen.
  • 1 vrijwilliger voor hand- en spandiensten: Deze vrijwilliger staat altijd klaar voor allerlei taken die achter de schermen uitgevoerd moeten worden om de stichting draaiende te houden.

Wat maakt onze vrijwilligers zo bijzonder?

Onze chauffeurs en verpleegkundigen moeten zich minimaal 1 à 2 keer per maand beschikbaar stellen om een wens in vervulling te laten gaan. Dit is een enorme commitment, en we zijn ze dan ook ontzettend dankbaar voor hun onmisbare inzet. De combinatie van professionaliteit, medeleven en toewijding maakt hen zo bijzonder. Voor iedere patiënt betekent hun aanwezigheid rust en veiligheid op een vaak emotionele dag.

Onze vrijwilligers komen vanuit heel Nederland en brengen allemaal een uniek perspectief en ervaring mee. Ze werken als een hecht team samen om iedere wens mogelijk te maken, van de kleinste details tot het vervullen van de grootste dromen.

We kunnen niet zonder onze vrijwilligers

Zonder de inzet van onze 315 vrijwilligers zouden we niet in staat zijn om de 7 à 9 wensen per dag te vervullen, die volledig gratis worden aangeboden aan onze patiënten. Hun passie, tijd en toewijding vormen de kern van Stichting Ambulance Wens en maken het mogelijk om keer op keer een glimlach op iemands gezicht te toveren.

Of ze nu achter het stuur zitten, medische zorg bieden of helpen met promotie – elke vrijwilliger maakt het verschil. Samen zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen nog één keer hun laatste wens in vervulling zien gaan.

Voldoende vrijwilligers:

Op dit moment zijn we blij te kunnen melden dat we over voldoende vrijwilligers beschikken en er geen openstaande vacatures zijn. We zijn enorm dankbaar voor alle steun die we ontvangen en blijven bouwen op de geweldige inzet van onze huidige vrijwilligers.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan