Menno Kuiper

Operationeel manager

"Er niets mooiers dan dat je wens uit mag komen"

Wat is jouw band met Stichting Ambulance Wens?
De oprichter van Stichting Ambulance Wens is mijn schoonvader. Voordat ik mijn man ontmoette, had ik nog nooit van de stichting gehoord. Toen ik mijn man leerde kennen, was de stichting een veelbesproken onderwerp binnen zijn familie. Ik kon het enthousiasme van de familie over de stichting niet negeren. In 2021 overleed mijn schoonvader plotseling, en sindsdien heeft mijn man zijn rol als directeur op zich genomen. Ik heb mijn man veel ondersteund bij evenementen, lezingen en acties die te maken hebben met Stichting Ambulance Wens.

 

Wat doe je voor werk bij Stichting Ambulance Wens?

Ik ben begonnen als vrijwilliger op de wensplanning, waarbij ik bijsprong omdat de planners om beurten met vakantie gingen en er een tekort aan handen was. Naast het plannen heb ik enthousiast enkele projecten opgepakt die de planners vanwege hun dagelijkse werk niet konden oppakken. Deze inzet leidde tot een aanbod vanuit het bestuur om mij officieel bij de stichting te verwelkomen.

Sinds 2023 ben ik in dienst als operationeel manager. Hoewel deze titel doet vermoeden dat we een grote organisatie zijn, valt het managen gelukkig mee met het kleine team dat we hebben. Als operationeel manager leid ik nu de projecten die ik als vrijwilliger ben gestart. Momenteel werk ik aan het opzetten van vrijwilligersscholing, het onderhouden van contacten met donateurs, de vrienden van en het organiseren van een congres, dit alles in samenwerking met de wensplanners.

 

Waarom vind je het belangrijk dat Stichting Ambulance Wens dit werk kan doen?

Een laatste keer naar huis, het strand of naar iets anders wat je liefhebt, wanneer je mobiel bent denk je daar helemaal niet over na maar als je afhankelijk bent van liggend vervoer dan is er niets mooiers dan dat je wens uit mag komen.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan