Rebecca van Riel

Beleidsmedewerker VWS

"De mensen die dit mogelijk maken steun ik heel graag!!"

De menselijke waardigheid komt onder andere tot uitdrukking in het feit dat jij jouw eigen leven mag leven; dat je er alles uithaalt wat je er uit kunt en wilt halen, en zo gelukkig als mogelijk bent. Dit betreft niet alleen het leven, bij doodgaan is het net zo.

Toch moet het voor mensen die terminaal ziek zijn, moeilijk zijn het heft in eigen hand te houden. Je leven staat totaal op z’n kop, je moet zaken regelen, afscheid nemen van je geliefden, vaak ben je aan bed en/of zware medicijnen gebonden…

Maar het is een ieder gegund dat hij of zij ook waardig afscheid mag nemen van het leven: op de manier zoals die persoon het zélf wil. Vaak wordt die wens als ingewikkeld of onmogelijk beschouwd. Kees en zijn familie, vrijwilligers en andere steunpilaren bewijzen dat er veel meer mogelijk is in het leven – en vlak voor de dood – dan mensen soms denken. Zij zetten zich talloze keren vrijwillig in om dromen van hen die bijna sterven helpen te vervullen. Ook verlichten ze daarmee de zorgen van familie en vrienden die nauw betrokken zijn bij het ziekteverloop van terminaal zieken. Ook voor hen moet het fantastisch zijn om zo iemand in zo’n zware periode weer even héél gelukkig te zien!

De mensen die dat mogelijk maken steun ik heel graag!!

Mr.drs.Rebecca van Riel, senior beleidsmedewerker op het ministerie van VWS

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan