Yvonne G. van Ingen

consulent palliatieve zorg

"Stichting Ambulance Wens, stelt mensen dan toch nog in staat die laatste wensen te vervullen"

Als specialist ouderengeneeskunde en consulent palliatieve zorg IKNL, weet ik hoe belangrijk kwaliteit van leven in de laatste levensfase is. Diverse patiënten van mij hebben een beroep mogen doen op de vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens. Een vader die vanuit het hospice de bruiloft van zijn enige zoon heeft kunnen meemaken. Een andere patiënt was zonder de stichting niet in staat geweest de begrafenis van zijn eigen vrouw bij te wonen.

Vaak denken mensen dat als er geen genezing meer mogelijk is, alles letterlijk hope-loos en zonder zin wordt. Stervensbegeleiding bestaat er voor mij uit, dat je als arts mensen zo goed mogelijk klachtenvrij probeert te krijgen. Hen uitnodigt en ondersteunt de regie over hun leven te houden tot het einde om zo tot een goede afronding te komen. Mijn ervaring is dat soms in de hectiek van een snelle achteruitgang, deze afronding erbij in dreigt te schieten. Stichting Ambulance Wens, stelt mensen dan toch nog in staat die laatste wensen te vervullen.

Toen Kees Veldboer me vroeg voor het comité van aanbeveling was ik vereerd. Ik ga er mijn uiterste best voor doen Stichting Ambulance Wens bij mensen werkzaam in de gezondheidszorg nog meer bekendheid te geven!

Site: www.yvonnegvaningen.nl

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan