Le Parisien

Deze Nederlandse supporter lijdt aan een ernstige ziekte en maakt haar droom waar door naar de Olympische Spelen in Parijs te gaan

Bente is 36 jaar oud. Deze sportliefhebber is een paar dagen in Parijs. Een betoverende pauze voor deze patiënt, mogelijk gemaakt dankzij een Nederlandse vereniging die de dromen van ernstig zieke mensen waarmaakt.

Op deze brancard geniet Bente, een 36-jarige Nederlandse vrouw, van twee Olympische dagen in Parijs dankzij vrijwilligers, zoals Peter, die ernstig zieken helpt.

De Olympische Spelen in Parijs, officiële droomleveranciers. We waren getuige van platen, uitzonderlijke beelden in het hart van de hoofdstad, momenten van intense emotie. Maar als we het hebben over ‘de magie van de Spelen’, gaat het niet alleen om de sportieve prestaties. In de schaduw van de kampioenen zijn er ook deze kleine verhalen die de uitdrukking volledige betekenis geven. En hier is een goed voorbeeld.

Onze ontmoeting met Bente, 36 jaar oud, was het resultaat van een gelukkig toeval. Terwijl we het fietspad langs de Georges-Pompidou-route (16e eeuw) namen, zagen we deze inwoner van Nederland foto’s maken van de Eiffeltoren en de Olympische ringen, verlicht door de zomerzon op deze maandag 5 augustus. “Wat een geluk dat ik in Parijs was voor de Spelen”, zegt de jonge vrouw enthousiast met een grote glimlach.

Lees het artikel

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan