Gedreven en betrokken vrijwilligers

Al anderhalf jaar zijn we bezig met mijn gezondheid (uiteindelijk diagnose : galwegkanker). Ik zal niet in detail treden want dan wordt het een héél lang verhaal. Uiteindelijk kreeg ik tpv voeding. Dit is vloeibare voeding die direct, via een slangetje, in mijn bloedbaan wordt gepompt. Iedere dag moet de zak met voeding vervangen worden door iemand van de thuiszorg.

In de herfstvakantie hadden wij (mijn partner, onze twee jongens van 12 en 15, mijn schoonmoeder en ik) al lang geleden een huisje in Renesse geboekt. Wij verheugden ons hier enorm op, na alle ellende die we het afgelopen jaar mee hadden gemaakt. Ook kon het wel eens onze laatste vakantie zijn. Je weet niet hoeveel tijd je nog gegund is.

Na intensief overleg met diverse thuiszorg organisaties in de regio Renesse, bleek het niet mogelijk om dagelijks (een 20 min.) iemand langs te laten komen om ons te helpen. Onze vakantie kon niet doorgaan …. de teleurstelling was enorm.

Toen bedacht een van de verpleegkundigen, van mijn ziekenhuis Bernhoven, dat er een organisatie was die misschien hulp zou kunnen bieden : Stichting Ambulance Wens. Na een kort telefonisch contact met de stichting zei Kees : “ik ga even rondvragen”. Binnen een uur was het geregeld : iedere dag kwam er een vrijwilliger (allemaal verpleegkundig bekwaam) om mij, in ons vakantiehuisje, een nieuwe zak voeding aan te sluiten. Sommige van hen moesten wel 45 minuten rijden om bij ons te komen !

Dankzij deze mensen hebben wij een fantastische week Renesse mogen beleven. Ik heb met mijn jongens kunnen vliegeren, mosselen en oesters gezocht (en gegeten !) op elektrische fietsen tochten gereden. Ik heb me de hele week super gevoeld en we hebben samen de vakantie van ons leven genoten.

Zonder de gedreven en betrokken vrijwilligers van Ambulance Wens was dit niet mogelijk geweest.

Mede namens mijn familie : Dank !

Aart-Jan de Wit

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan