Zo opgewonden

22 maart 2013

Naar Blijdorp met mw Luycx met Stichting Ambulance Wens.

Mw was vanaf het moment (woensdag 20 maart) dat ze hoorde dat we vandaag naar Blijdorp zouden gaan in alle staten. Tegen iedereen vertelde ze dat ze een dagje uit ging. Zo opgewonden dat ze slecht sliep.

Vrijdag kwam ik ’s morgens vroeg bij haar en helemaal nerveus gingen we alles klaarmaken voor het grote moment. Om 10 uur zouden we opgehaald worden.

Om 10 uur kwam de brancard, gereden door Roel en Ans, om haar op te halen. Mw kreeg een beertje met de naam Mario. Dit vond mw al prachtig, maakte ook de opmerking van we komen vanavond pas terug want ik wil alles zien.

In de ambulance lag mw rustig en gelukkig viel ze in slaap zodat ze toch wat uitgeruster in Blijdorp aankwam.

In Blijdorp aangekomen heb ik haar helemaal ingepakt tot aan haar neus omdat er een verschrikkelijke koude wind was.

Als eerste gingen we natuurlijk naar het Oceaneum. Mw keek haar ogen uit naar alle vissen die daar zwommen. Haar gezicht was zo stralend. Mw kon ook veel vertellen over de vissen, dit omdat ze veel naar de TVzender National Geographic keek. Hier zijn we erg lang geweest omdat ze er geen genoeg van kreeg.

Hierna zijn we door het park gelopen naar het andere gedeelte, de ijsberen gezien. Mw wilde graag even van de brancard af en wat eten. Wij op naar het restaurant. Hier heeft ze lekker even op de stoel wat zitten eten en rondkijken en natuurlijk praten.

Mw wilde niet even gaan rusten op een rustige plek maar doorgaan.

Op naar de jungle waar we toevallig de olifanten troffen die natgespoten werden, de babyolifant was hier niet zo blij mee. Hierna kregen de olifanten ook nog eens eten en gingen zwemmen. Mw lag volop te genieten. Hier binnen konden we ook nog de slangen zien ( dit wilde ze heel graag) maar jammer genoeg de spinnen niet.

Nu was het ook op voor mw en vroeg aan me of we snel naar huis konden. Eenmaal in de ambulance sliep mw. Weer thuis aangekomen was mw bekaf ook de andere dag was mw nog uitgeteld maar wel vol verhalen over de enorme fijne dag die ze gehad heeft.

Ik heb de foto’s in een mapje aan haar gegeven zodat ze nog terug kan kijken en genieten.

Mw is heel blij dat ze dit heeft mogen meemaken en dankbaar naar Stichting Ambulance Wens : Roel en Ans die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan