Een bloemenchauffeur

Voorschoten 2 maart 2013

Vandaag hadden wij een bijzonder verzoek van Stichting Ambulancewens. Een collega chauffeur met de ziekte ALS wilde nog een keer met een truck mee.. nog even het gevoel krijgen van hoe het is op de weg.

Trailer afgekoppeld en op weg naar Hans, een bloemenchauffeur.

Aangekomen bij zijn adres in Oegstgeest was de verbazing alom, Hans wist namelijk van niets. Een verrassing..en wat voor een! Jas aan en naar buiten was de opdracht van Hans aan zijn vrouw. Wij stonden beneden rustig te wachten op Hans en met een mooie grijns op zijn gezicht kwam hij naar buiten.

Instappen doe je op een veilige manier, dus op naar de bloemenveiling Rijnsburg waar een trailer van Weema transport klaar stond om Hans met de laadklep veilig in de truck te laten plaatsnemen. De rit naar de bloemenveiling was erg leuk met de zus van Hans als bijrijder. Op de bloemenveiling aangekomen eiste Hans wel haar plaatsje op!

Bij het zien van het merk had Hans toch wel zijn bedenkingen, het was geen DAF! Het was even slikken voor Hans, maar toen hij eenmaal op de bijrijderstoel had plaatsgenomen kwam die grijns toch weer terug. De verhalen vulde de cabine, Hans sprak op zijn eigen manier en vertelde over de ritten van vroeger. Zijn vrouw voegde leuke anekdotes toe aan een mooi leven met Hans in de cabine. Eigenwijs was hij wel een beetje..maar dat is nou eenmaal de de way of life van een chauffeur!

De route ging via vliegveld Valkenburg waar de prachtig Dakota DC3 stond die ze gebruiken in de musical Soldaat van Oranje. Even kijken bij de test van de nieuwe Volvo truck, en zo weer door naar Katwijk, boulevardje pikken. Hans genoot, en ik ook. Dit zijn mooie momenten, en daar doe je het voor!

Even een snelle blik naar Hans en die laat ons weten dat het mooi geweest is zo. Nog snel een rondje over de veiling, om toch nog even die 8 cilinders te laten brullen. De staande uitlaten zingen voor Hans een prachtige symfonie die zelf voor een doorgewinterde DAF rijder als een mooi stukje muziek in de oren klinkt. De laatste meters op het asfalt glijden onder voeten van Hans door, zingende wielen die altijd aanwezig waren op het klankboord van Hans. Hans chauffeur in hart en nieren…moet afscheid nemen van dit mooie beroep.

Rustig en beheerst verliet Hans de Scania, via een bloemenlaadklep werd hij herenigt met zijn familie. Na vele bedankjes en een innige groet namen wij afscheid van een mooie man, een chauffeur waar Nederland trots op mag zijn!

Stichting Ambulance wens, dank dat wij via jullie een mooie wens mochten vervullen, het was een eer om dit te mogen doen. Hans, heel veel sterkte voor jou en je familie. Wij hebben het prima naar ons zin gehad.

Met een mooie groet nemen wij afscheid!

Frank en Esther Bakker, Martijn van de Voort en Niels van Duivenboden

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan