Knijp me eens of het wel echt gebeurt

Stichting Ambulance Wens uit Rotterdam heeft donderdag de laatste wens van Yvonne de Jager-de Bas (79) vervuld. De Purmerendse is terminaal patiënte en wilde nog één keer langs de huizen van haar zoon en dochter en een stukje langs het IJsselmeer rijden om ook nog wat natuur te kunnen zien.

Yvonne haar dochter, Lisette Karhof-de Jager, heeft contact opgenomen met de stichting om de wens van haar moeder te laten vervullen. ‘Een vriendin van mij is verpleegkundige en maakte mij attent op deze stichting, die laatste wensen van terminale patiënten vervult. Woensdag kregen we te horen dat het donderdag door zou gaan. Wat is het toch mooi dat er mensen zijn die zich belangeloos inzetten om voor een onbekende een laatste wens mogelijk te maken. Terwijl deze stichting het moet hebben van donaties’, aldus Lisette.

Donderdagochtend kwam de ambulance in Purmerend Yvonne en haar familie ophalen. ‘We zijn eerst naar Durgerdam gereden en vandaar langs de dijk tot aan Warder. Toen wilde ze graag de kortste weg naar Heerhugowaard om in het huis van mijn broer nog eens te kunnen zijn. Daarna zijn we naar Purmerend gereden om in mijn huis nog een laatste keer te kunnen zijn en toen weer naar haar eigen huis. De sneeuw was gelukkig niet al te hinderlijk. Het gaf natuurlijk ook wel weer een mooi uitzicht. De rit was voor mijn moeder natuurlijk wel een enorme inspanning, maar zij was trots op zichzelf dat ze dit had volbracht. Onderweg vroeg ze: Knijp me eens of het wel echt gebeurt. Wij kunnen terugkijken op een bijzondere, waardevolle, emotionele dag die mijn moeder en wij niet hadden willen missen. De begeleiding was geweldig. Wij en vooral mijn moeder hebben ontzettend genoten.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan