Dagje uit voor mijn moeder

Afgelopen donderdag 22 november is mijn moeder Mw. Do Erren-Francissen met de Stichting Ambulance Wens op bezoek geweest bij haar dochter in Nieuwegein. In onderstaand stukje heb ik (mede namens mijn broer) hiervan een stukje geschreven voor jullie.

Mijn moeder ligt in het Hospice De Regenboog in Eindhoven. Door het Hospice hoorde mijn broer en ik van de Stichting Ambulance Wens. Mijn moeder had nog een hele grote wens. Haar dochter Marie-Louise was samen met haar man Frans verhuisd naar een appartement in Nieuwegein. Een appartement aan het water met een fantastisch mooi uitzicht over Vreeswijk. Een oud schippersdorp met mooie oude bruggen, oude sluizen, mooie en gezellige restaurantjes en ook heel gezellig om te winkelen. Het was voor haar niet mogelijk om daar nog een keer te gaan kijken. Via de Stichting Ambulance Wens is dat gelukt. Op zaterdag 17 november had ik een aanvraag ingediend en maandagochtend werd er al gebeld. Afgesproken werd dat mijn moeder donderdags naar Nieuwegein zou kunnen. ‘s Morgens werd mijn moeder rond 10.00 uur opgehaald met de ambulance. Mijn broer en een vriendin van mijn moeder zouden ook meegaan. Haar begeleiders waren Jacqueline en Gerard. Twee fantastische vrijwilligers die mijn moeder met heel veel plezier de hele dag hebben begeleid. Rond 11.30 uur kwam mijn moeder aan. Omdat wij op de 5e etage wonen moest de brancard met de lift naar boven. Omdat het een nieuwbouw appartement is was de lift nog ingepakt (om beschadiging tegen te gaan) en kon de brancard er nog maar net in. Gelukkig maar. Boven aangekomen kon mijn moeder het appartement op haar gemak bekijken en ook genieten van het prachtige uitzicht. We hebben ook nog even met zijn allen gezellig kunnen lunchen. Wat fijn dat deze wens nog in vervulling kon gaan.

Mijn broer en ik willen de Stichting Ambulance Wens hartelijk danken dat zij dit voor mijn moeder hebben gedaan. Ook Jacqueline en Gerard heel erg bedankt voor jullie medewerking en jullie enthousiasme, mijn moeder heeft heel erg van deze dag genoten.

Groeten van Marie-Louise Backhuijs-Erren en Han Erren

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan