We hebben onuitwisbare herinneringen bgemaaktb

Vrijdag 9 november 2012 Vandaag werd onze wens vervuld: een dag met de kinderen naar de Efteling…

Een jaar geleden hadden we niet kunnen verzinnen dat we hier ooit een wens voor zouden moeten doen, maar in de afgelopen maanden bleek dat het leven niet zo vanzelfsprekend is als we misschien te vaak hebben aangenomen. In juni van dit jaar bleek Jack een hersentumor te hebben. Operatie, chemokuren & bestralingen hadden helaas niet het gewenste effect… Een aantal weken terug werd opnieuw besloten tot een operatie, helaas pakte dit niet uit zoals we (heel erg!) hadden gehoopt en kregen we het vernietigende nieuws dat er geen opties voor verdere behandeling meer waren…

Het enige dat er nog op zit is zorgen voor zoveel mogelijk fijne momenten voor de kinderen (van 5 en 3 jaar) met pappa… ‘mooie herinneringen sparen’ dat valt niet altijd mee in een situatie waarin je weet dat je eigenlijk alleen nog maar bezig bent met afscheid nemen.

Door een collega werd ik geattendeerd op het bestaan van ‘stichting Ambulancewens’. Samen hebben we de website bekeken en ook besloten het er op te wagen en onze wens in te sturen. Spannend, omdat je beseft dat dit de enige mogelijkheid is om nog 1 leuke en vooral onbezorgde dag met elkaar te kunnen beleven. Op zaterdagavond hebben we de mail verstuurd en op maandagochtend werden we al gebeld: onze wens zou in vervulling gaan! Kijkend naar de weersverwachting van de aankomende week zou vrijdag daarvoor de meest geschikte dag zijn.

Vanochtend om half 10 was het zover… De ambulance voor de deur: de kinderen vonden alleen de rit in de ambulance al helemaal het einde. Samen met Rien en Anita gingen we op stap: wat een onvergetelijke dag!

Het weer werkte mee, en werkelijk niks was Rien en Anita teveel. We zijn van de ene kant van de Efteling naar de andere kant ‘gereden’… Het sprookjesbos is van voor tot achter bewonderd, we hebben de Efteling vanuit de lucht (Pagode) kunnen bekijken, we zijn in de Fata Morgana & de Carnaval Festival geweest; wat waren ook de medewerkers van de Efteling behulpzaam! Attracties werden stil gezet om Jack vanuit de brancard over te tillen, er mochten extra rondes worden gemaakt. We hebben onuitwisbare herinneringen ‘gemaakt’, vastgelegd en voor altijd in ons hart gesloten… Onze kinderen konden weer heerlijk kind zijn vandaag, er waren even geen zorgen en vervelende dingen: we hebben alleen maar genoten, dankzij jullie!!!

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan