Koning te rijk in de ambulance

Een van z’n laatste GROTE wensen ….

Mijn vader heeft iets met de Rotterdamse Maasvlakte en een van zijn laatste ‘grote’ wensen was dan ook om hier nog eens naar terug te gaan en om ook de ontwikkelingen te zien op de 2e maasvlakte. In het verleden is hij er geregeld geweest vanwege zijn werk en het intrigeerde hem altijd, de bedrijvigheid, de structuren, de ontwikkelingen die altijd doorgaan. Om deze reden wilde hij hier nog eens naar terug samen met een (ex) collega en vriend en zijn zoon.

Het was een verrassing voor hem dat vanuit de Stichting Ambulancewens er een ambulance + 2 uiterst leuke, aardige en vriendelijke mensen geregeld was om deze wens mogelijk te maken. Hij was dan ook meer dan blij verrast toen hij hoorde dat dit speciaal voor hem geregeld was. Daarna was het eerst tijd voor taart en koffie, alvorens we op weg zouden gaan.

Het eerst doel was de ECT terminal, waar over bedrijvigheid niets te klagen was, al die containers, terminals. Daarna ging het ‘vol gas’ richting de 2e Maasvlakte. Daar was men nog druk bezig met ontwikkeling van het gebied, we kregen dankzij de goede onderhandelingstechniek van onze chauffeur, zelfs toegang tot het bouwterrein, wat behoorlijk indrukwekkend (groot) was!

Na een heerlijke lunch vervolgde we onze weg richting Futureland. Dit is het informatiecentrum van de Maasvlakte. Daar werden we met open armen ontvangen. Er werd uitgelegd hoe men het gebied heeft ontwikkeld en uiteindelijk van de zee heeft ingepikt, heel erg interessant en mooi om te zien.

Als laatste zijn we ook nog naar de kering en de raffinaderij geweest. Al met al was het een geweldige ervaring, welke eenieder nooit meer zal vergeten. Mijn vader was de koning te rijk in de ambulance, aangezien hij hierin vrijwel pijnloos vervoerd kon worden (zelfs beter dan in menig ambulance heb ik mij laten vertellen) en hij op deze manier optimaal van de dag heeft kunnen genieten. Kortom een geweldig mooie ervaring!

Hierbij meer dan hartelijk dank aan de medewerkers van de Stichting!

Jorrit Koek

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan