Het was een fantastische dag

Ik mail u omdat de “stichting ambulance wens” mijn gezin en ik in de gelegenheid heeft gesteld om afgelopen zaterdag 13 oktober een dagje naar de Apenheul te gaan. Ik wil u en de sponsors hartelijk bedanken voor deze mogelijkheid.

Het was een fantastische dag! Vrijwilligers Roel en Elly kwamen om 9.00 uur met de ambulance de straat in rijden. Onze zonen Bob (5 jaar) Tim en Daan (2 jaar) vonden dàt al een spektakel! (We hadden de buren al gewaarschuwd dat we een dagje uit gingen, anders zouden zij misschien denken dat ik weer opgenomen werd in het ziekenhuis…) Bob reed in de ambulance met me mee naar Apeldoorn, terwijl mijn zus met mijn vrouw en de de tweeling er achter aan reed. De heenweg verliep vlekkeloos (De terugweg ook trouwens) en we werden eenmaal aangekomen bij de entree van de Apenheul hoffelijk ontvangen, met een welkomspakket met o.a. een “gratis eten en drinken-kaart” voor het hele gezelschap en een mooi apenboek.

Al snel hadden we de eerste aapjes al gespot. Een boliviaans doodshoofdaapje sprong zelfs op het hoofd van mijn vrouw. De kinderen en wij volwassenen dan natuurlijk ook, genoten volop! Berberapen, neusapen, gibbons, mari’s, vaki’s en nog veel meer andere soorten apen klommen in de bomen en slingerden aan de takken. Ook het voederen van de gorilla’s is indrukwekkend net als de koddige baby- orang oetans! Met een maandelijks bezoek aan dierentuin Blijdorp zijn onze zonen zo wie zo dierenliefhebbers en wij als ouders trouwens ook. Voor me zelf was het nog eens extra leuk, omdat ik in 2000 een tijdje vrijwilligerswerk heb gedaan in een dierenopvang aan de rand van de jungle in Bolivia. Naast een jaguar, poema, allerlei vogels, neusberen, schildpadden verzorgde ik daar ook slingerapen, capuchijneraapjes en doodshoofdaapjes. Leuk om soortgenoten hier in de Apenheul te zien!

Ik heb de volle respect voor Elly en Roel, de vrijwilligers die mij de hele dag hebben rondgereden op mjn brancardbed! Het was de hele dag gezellig en ondanks dat ik op de terugweg in de ambulance lag te slapen en ‘s avonds extra morfine moest toedienen tegen de pijn na toch blijkt een intensieve dag, kijk ik terug op een onvergetelijke dag!

Al was het enkele maanden nog heel gewoon om met het hele gezin een dagje weg te gaan, kan dat helaas tegenwoordig niet meer…. dit wetende betekent deze dag naar de Apenheul heel voor mij, mijn vrouw Laura en de kinderen!

Met vriendelijke groet,

Martin van Vliet

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan