MC)C)r dan fantastisch!

Verslag van een rit naar Lourdes en terug.

Na bijna 25 jaar werken als bejaardenverzorgster bij “de Harg-Spaland” in Schiedam, bleek Miranda de Prenter ongeneeslijk ziek. Iedereen op haar werk en in de familie dacht maar aan één ding nadat ze het slechte nieuws hadden verwerkt: “Lourdes”. Miranda wilde hier namelijk altijd al graag heen. Via de zaalarts van het “Vlietland Ziekenhuis” werden we op de hoogte gebracht van de “stichting AmbulanceWens”. De familie ging ijverig aan de slag en een week na de eerste chemo gingen we, samen met chauffeur “Roel” en verpleegkundige “Marianne”, al in een ambulance van “stichting AmbulanceWens” op weg naar Lourdes. Dat zoiets in zo’n korte tijd door deze stichting gerealiseerd kon worden is méér dan fantastisch! In één keer rijden van Schiedam naar Lourdes, een rit van ruim 1300 kilometer, was iets te veel van het goede, we hebben daarom overnacht in een mooi hotel in Limoges.

Miranda heeft samen met haar man, zus en nicht genoten van de tijd die ze in Lourdes heeft doorgebracht. Ze heeft alles gezien en gedaan wat ze graag wilde, zoals het bezoeken van “het geboortehuis van Bernadette”, “de Basiliek van de Rozenkrans, “de Crypte” en zelfs de hoogst gelegen kerk “de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis”. Voor Roel en Marianne was niets te veel! Verder heeft Miranda een Nederlandse en in een internationale kerkdienst bijgewoond. Bij de lichtprocessie heeft ze, door de aanwezigheid van Roel en de daar aanwezige Belgische pastoor, een plekje bij het koor (vooraan bij de kerk) kunnen bemachtigen.

Het hoogtepunt van de reis was voor Miranda het bezoeken van de grot waar Maria voor Bernadette is verschenen. Verder heeft Miranda kaarsen opgestoken voor dierbaren en water getapt van de geneeskrachtig bron. Tenslotte is ze in een bad geweest, gevuld met het geneeskrachtige bronwater.

We willen de “stichting AmbulanceWens”, Roel en Marianne (een wereldteam) bedanken voor de onvergetelijke tijd die Miranda in Lourdes heeft doorgebracht. Ze heeft hier de kracht ontvangen die ze nodig heeft in de strijd tegen de kanker.

Wij hopen dat de “stichting AmbulanceWens” nog heel veel van dit soort wensen mag vervullen en dat dit door donaties gerealiseerd kan blijven worden.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan