Een overheerlijke dag aan het strand

Mijn tante Rietje woont in Lelystad in de Hanzeborg, al jaren ligt ze in bed en heeft amper bezoek. Ik bezoek haar een keer per maand – weinig – maar ik woon ver weg, voorbij Maastricht. Met de heer Veldboer heb ik een afspraak kunnen maken voor 4 juli 2012.

Alles, maar dan ook alles hielp mee. Prachtige zonnige dag, eigenlijk veel te heet, maar tante heeft het anders meestal koud, dus dat kwam goed uit. Het waaide behoorlijk, maar dat was nu juist lekker.

Ongeveer half twaalf kwam de ambulance en kon het feest beginnen. We zochten een strandtent met goede afrit, dat werd Nautique, daar had ik ook de strandrolstoel gereserveerd. Bij Nautique hebben we eerst koffie met gebak gegeten. Komplimenten voor de behulpzame en vriendelijke bediening van Nautique. Tante straalde en genoot van de wind, het water, de zon, de aandacht. Alle mensen rondom straalden mee en waren verrukt van het feit, dat tante met een ambulance naar het strand was gebracht en het zo heerlijk had. Het was leuk om te zien, dat mensen die we niet kenden ook enthousiast waren. Ben en Manon waren opgewekte, hulpverleners die er ook zin in hadden.

Na uitgebreid op het terras wat gedronken te hebben, werd tante van de brancard afgehaald en in een strandrolstoel gehesen en begon het echte werk. Met de zon in de rug zijn we richting Bloemendaal/IJmuiden gelopen. Ben heeft haar het merendeel geduwd, af en toe werd tante door het water gereden. Bij Riche zijn we omgedraaid en weer richting zon gelopen. Hoewel in het zuiden van Nederland de zomervakantie al begonnen was, waren er weinig mensen op het strand, dus alle meeuwen en andere strandvogels waren op hun gemak en lieten zich uitgebreid bewonderen. Tante had voortdurend een glimlach op haar mond, ze genoot van alles. Weer terug in de buurt van de boulevard Barnaart hebben we tante in haar strandwagen naar boven gehesen en op ons beginpunt Nautique hebben we weer wat uitgerust, gedronken en wat lekkere hapjes gegeten. Om een uur of vijf wilde tante graag weer terug, ze werd moe. Ik heb me verbaasd over het feit, dat ze het zo lang heeft volgehouden en dat ze ook voortdurend liet zien dat ze het geweldig vond. Echt voor herhaling vatbaar. Manon en Ben heel erg bedankt voor jullie vriendelijke en vrolijke aandacht en goede zorg. Nogmaals het was geweldig. Een dag van geluk in iemands leven te brengen………

Mheer, 7 juli 2012

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan