RenC) Froger

Vorige week zaterdagavond, 14 april, werden we echt letterlijk en figuurlijk overvallen door de Stichting Ambulancewens.

Verpleegster Jolanda komt aan de deur met de vraag: ik kom u ophalen mevrouw..

Harmke antwoord: maar ik heb niet eens een ambulance besteld!

Na wat heen en weer bellen werd het haar snel duidelijk. Ze mocht naar een concert van Rene Froger in Preston Palace te Almelo.

Even later kwam Enrique met de ambulance voorrijden. Dus nog even snel omkleden en opmaken en toen met verplegers Jolanda en Enrique, en zoon en schoondochter Wilbert en Yvonne richting Almelo. Via Jolanda en Wilbert snel aflossing geregeld op mijn werk en toen met mijn auto als een speer naar Almelo, om vooral maar niets te missen.We arriveerden er bijna gelijk.

Onze ambulance kwam aan de achterkant van Preston Palace en ik was aan de voorkant binnen gekomen. Ik werd gelijk naar de achterkant gedirigeerd door een van de medewerkers, kwamen buiten en toen kwam de ambulance ook al aanrijden. Ook stopte er toen een andere auto..De inzittenden stapten uit en stelden zich voor. Daar was Rene Froger dus ook bij Ben natuurlijk gelijk naar Harmke gegaan en gezegd: ik heb Rene alvast een hand gegeven, wat haar erg jaloers maakte natuurlijk.

Toen met z’n allen naar binnen in een mooie zaal met op dat moment een DJ die aan het draaien was om de zaak alvast wat op te warmen. Rond een uur of elf begon het concert van Rene Froger. Het was drie kwartier volop feest en ontroering en emotie. Het was een schitterend mooi concert.

Na afloop werden we even de gang op gereden om even wat te “acclimatiseren” en bij te komen. Het was nogal warm in de zaal. Na een minuut of tien a vijftien even nagepraat te hebben ging de deur van de kleedkamer van Rene Froger open en kwam hij naar de brancard lopen. Harmke en Rene Froger hebben een minuut of 15 heerlijk ontspannen gebabbeld en hij heeft haar een ontzettend mooie verjaardag bezorgd. Ook kreeg ze nog een mooie kaart van hem waar hij een lieve tekst opgezet had.

Later toen ze weer de ambulance in gereden werd kwam hij nogmaals eventjes kijken. Geweldig van Rene.

We willen dan ook heel graag hierbij de stichting Ambulance Wens ontzettend bedanken voor hun inspanningen. Ook Jolanda en Enrique’s bijdrage aan deze avond. Zo enthousiast, behulpzaam en aardig: grote klasse. En niet te vergeten de leiding en medewerkers van Preston Palace. Ook zonder hun medewerking had dit allemaal niet plaats gevonden. En last, but certainly not least, Rene Froger zelf.

Het was zo mooi en ontroerend om te zien wat Rene allemaal spontaan deed met Harmke Mensen, allemaal ontzettend bedankt voor deze onvergetelijke avond.

Namens Bertus Nijmeijer, Wilbert & Yvonne Martin & Laura

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan