Waarom het Drents museum?

Voor wat voor een fantastische stichting werk jij wel niet. Ik had bij de verpleegsters van de thuiszorg laten vallen, dat ik het nieuwe Drents museum nog een keer wilde zien. De volgende dag was het georganiseerd, dat ik met een van jullie ambulances erheen zou ! Uiteindelijk is mijn wens op woensdag 8 februari in vervulling gegaan. In eerste instantie leek het erop, dat deze niet door kon gaan , omdat de liften in het museum aan de kleine kant waren, maar dat bleek loos alarm . Cor en Anita, stonden punctueel om 10:30 h. in Meppel bij ons voor de deur. De rit naar Assen was zo om. Twee volwassen zonen, een schoondochter en mijn vrouw gingen mee met eigen vervoer of met de ambulance. Het museum verwachtte ons al. Het probleem met de liften werd opgelost door tijdelijk in een rolstoel te gaan zitten en de brancard via de prachtige nieuwe trap naar beneden te dragen. Beneden nam ik weer plaats op de brancard.

Waarom het Drents museum?

Als lid van ”De vrienden van het Drents museum” bezochten mijn vrouw en ik dit museum vaker dan andere musea. Met name de tijdelijke tentoonstellingen zijn zeer de moeite waard. Wie herinnert zich niet het terracotta leger uit China. Maar ook de verbouwing naar ontwerp van Van Egeraat is spraakmakend . Koningin Beatrix heeft onlangs het museum heropend. De media waren lovend over zowel het gebouw als de tentoonstelling. Zoiets wil je toch niet missen?.

Binnen stond Albert Knol van het museum al op ons te wachten. Hij leidde ons rond in het nieuwe gedeelte, waar de tijdelijke tentoonstelling opgesteld was. Indrukwekkend. Over de trappen hebben we het al gehad. Ook de architectuur van het plafond en de ogenschijnlijke eenvoud van de witte wereld onder de grond waren bijzonder fraai. De tentoonstelling over de Tang-dynastie ´(http://drentsmuseum.nl/tentoonstellingen/tentoonstelling-uitgelicht/exhibition/gouden-eeuw-van-china-2.html) is door het Drents museum uit China naar Assen gehaald en in kleine paviljoens thematisch tentoongesteld. Met name keramische figuren en beelden werden getoond. De permanente tentoonstelling hebben wij gelaten voor wat het was. We waren toe aan een kopje koffie. In het café Krul kregen wij een lunch aangeboden door het museum. Ik kan u vertellen dat ik na -dertijd zeer vermoeid was, zowel door mijn ziekte als door de indrukken van het museum.

Een superdag was het ,zowel door het museum, als door uw Stichting Ambulancewens, maar ook door de thuiszorgorganisatie Icare, die een en ander in gang heeft gezet.

Hartelijk bedankt voor deze fantastische dag. Het was werkelijk onvergetelijk.

Bim en Sandra Coolman.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan