Prachtig om te zien

Beste medewerkers, Namens mijn broer Leen (Bijl) wil ik u heel hartelijk bedanken. Jullie hebben er voor gezorgd dat hij op het 90-jarig verjaardagsfeest van onze moeder kon zijn.

Leen is het zorgenkind van mijn moeder en heeft tot zijn 63ste jaar bij haar gewoond. Door een heupoperatie kon Leen niet meer uit de voeten en nu woont hij in ‘’De Vlashof’’, een huis voor minderbegaafde mensen. Het afgelopen jaar kreeg Leen allerlei klachten en moest hij worden opgenomen in het Erasmusziekenhuis. Daar kreeg hij de ene complicatie na de andere en het was een hele spannende tijd. Het grootste gedeelte lag Leen ook nog eens alleen, geïsoleerd op een kamer. Vaak dachten wij (en de artsen) dat hij het niet zou redden maar na vier maanden ziekenhuis mocht hij even terug naar “De Vlashof” om op te knappen. Deze week is Leen weer opgenomen om allerlei onderzoeken te ondergaan, want de reden waarom hij in het ziekenhuis belandde is door alle complicaties nog niet behandeld. Er staat hem nog een zware tijd te wachten.

En juist in de tijd dat hij in “De Vlashof” was werd mijn moeder 90 jaar. Leen is erg verzwakt en kan nog nauwelijks zitten. Het leek dan ook niet mogelijk dat hij bij de verjaardag kon zijn.

Totdat we een telefoontje van Rianne van De Buurtzorg kregen en zij vertelde dat ze jullie had benaderd om Leen met de ambulance te laten komen. We hebben het Leen verteld en voor onze moeder als verrassing gelaten. Wat keek zij op en was ze ontroerd toen ze Leen op de brancard zag binnenkomen. Prachtig om te zien.

De twee vriendelijke en zorgzame vrijwilligers zorgden er voor dat Leen er comfortabel bij lag en zo heeft hij genoten van alle mensen die hij na lange tijd weer zag en het lekkers wat hij ook tijden heeft moeten ontberen. Ineke, een leidster van “De Vlashof” verzorgde en hielp Leen. Het is soms moeilijk te merken hoe Leen geniet, maar wij als familie weten dat het voor hem een onvergetelijke middag was en ook voor onze moeder.

Namens mijn moeder en Leen wil ik u nogmaals hartelijk bedanken.

Hartelijke groeten, Nel Hordijk (zus van Leen).

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan