Varen met de fluisterboot

In de Hospice Invia vertelde men ons van de Stichting Ambulance Wens.

Als reactie melde ons pa dat hij graag nog een keer zelf zou willen wandelen in zijn geliefde bergen. Dat is alleen wat lastig als het lopen niet meer gaat. Nadenkend over de alternatieven is pa op het idee gekomen om te gaan varen iets wat hij ook graag deed. Na wat opties afgewogen te hebben zijn we naar de Biesbosch gegaan om met een Fluisterboot te gaan varen. Niet iedereen stond te trappelen………. en het was een heel geregel.

 

Gelukkig waren ook de mensen van het Biesbosch museum erg bereid met ons mee te denken over deze wens. Dat was een hartverwarmende ervaring in deze moeilijke tijd.

Uiteindelijk was het zondag 17 april zover, ……….. gelukkig gehaald…

 

Om 9.30 heeft de wensambulance pa in Eindhoven opgehaald en is naar het Biesbosch museum in Werkendam gereden. Het museum was speciaal eerder open gegaan en in alle rust kon pa op de brancard al een rondje door het museum doen.

Om 12.00 gingen we aan boord van de fluisterboot van schipper Bas. De brancard paste precies in het middenpad. We hebben een grote ronde gevaren en pa heeft genoten van alle mooie plekjes die we zagen. Helaas lieten de bevers zich niet zien op deze prachtige voorjaarsdag.

 

De film over het ontstaan van de Biesbosch in het museum vond pa erg interessant. Daarna lekker weer eens naar buiten op het terras van het museum . In het voorjaars zonnetje gezeten de heerlijke geur van de mooie natuur opsnuiven.

 

Hierna ging de reis verder lopend met de brancard over de dijk naar een restaurant iets verderop waar pa met het hele gezelschap nog een keer uit eten wilde gaan. Hij heeft genoten van ieder hapje dat hij gegeten heeft in het bijzijn van al zijn dierbaren.

Nog één laatste keer allemaal bij elkaar. Dat besefte we allemaal erg goed toen we de ambulance om 20.00 uitzwaaide die weer richting Eindhoven vertrok.  

 

Deze dag was fantastisch maar heeft pa ontzettend veel kruim gekost.

Gelukkig heeft hij zijn geest en ziel nog verrijkt met deze mooie ervaring voordat hij ruim een week later is overgegaan.

 

De verzorging van pa was prima geregeld en wij zijn blij dat we dit hebben kunnen regelen en organiseren. Dat was ons zonder de hulp van  Stichting Ambulance Wens niet gelukt.

Wij wilden graag iets terugdoen en hebben bij het afscheid in plaats van bloemen een bijdrage voor de Stichting Ambulance Wens gevraagd. Hierbij hebben we het mooie bedrag van € 618.00 opgehaald. Wij hopen dat dit een bijdrage mag zijn waarmee de Stichting Ambulance Wens nog meer mensen  hun laatste wens uit kan laten komen.

 

Corinne en Tillo Aerdts

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan