Een bijzondere wens

Met veel plezier hebben wij vandaag gezien hoe mooi het is een wens van een terminaal zieke man in vervulling te zien gaan,
 nog een maal met een zweefvliegtuig de lucht in.
Een bijzondere wens omdat veel flexibiliteit van verschillende kanten vereist was, zweefvliegen is nu eenmaal zeer afhankelijk van het weer.

Het deed ons goed te ervaren hoe makkelijk jullie mensen hiermee om gingen, je weet wel hoe laat je van huis weg gaat, nooit hoe laat je weer thuiskomt,

was het commentaar van jullie vrijwilligers.

De rit van Terborg, de verblijfplaats van Piet naar zweefvliegtuigveld NijAC te Malden verliep goed.
We waren vertrokken zonder zekerheid dat Piet echt kon gaan vliegen, dan heeft hij in ieder geval een mooi ritje gehad en plannen we een andere datum volgens de chauffeur.
In Malden aangekomen bleek het weer, na wat wachten, toch voldoende goed te zijn om te kunnen vliegen. Met de ambulance het vliegveld op, Piet in het vliegtuigje getild en
hij kon de lucht in. Bijzonder was dat hij, omdat hij vroeger een vliegbrevet heeft gehad, in de gelegenheid werd gesteld om zelf de stuurknuppel nog eenmaal te hanteren.
De vliegclub NijAC heeft hem deze vlucht gratis aangeboden, de rit en de mogelijkheid om het te kunnen uitvoeren is door jullie, Ambulancewens, bekostigd.
Na de vlucht werd Piet, vol van deze ervaring, heel relaxed weer in de ambulance geplaatst en naar Terborg terug gereden.
Dank jullie, mede namens Piet Dickhoff voor deze geboden mogelijkheid en voor de zeer fijne samenwerking.
 
 

             Met groet, Wim van de Graaf, Karel van Kesteren

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan