Wat een mooie dag is het geweest!

Donderdag 11 augustus 2011 ’s morgens om goed 8 uur kwamen Daaf en Hannie van Ambulancewens met de ziekenwagen aan bij Hospice de Sporen In Tilburg. Na een korte instructie werd Wout de ziekenwagen ingereden en gingen we op weg naar Kwadendamme.

Hier stond Johan, de eigenaar van Berkenhof’s Tropical Zoo, ons al op te wachten. Zijn eerste reactie ging over de pet, die Wout op had, zoals hij dat al jaren heeft. Hiermee was het ijs gebroken en na koffie/thee met wat lekkers, gingen we de vlindertuin binnen.

Johan begeleidde Wout en ons persoonlijk door de vlindertuin, waarbij geen uitleg hem teveel was. Zelfs rupsen en vlinders werden naar het bed van Wout gebracht en mocht hij aanraken en/of vasthouden. Wout toonde zijn belangstelling door volop vragen te stellen. Daarnaast keek hij zijn ogen uit, waarbij hem de mooie aanleg van planten met de bloeiende bloemen opviel. Daar tussendoor zag hij (en zagen wij) volop vlinders vliegen.

Na de rondleiding was het tijd om af te koelen, want wat was het warm daarbinnen! Na een lekkere lunch, helaas niet voor Wout, zoals hij zelf aangaf, wat hij heel erg jammer vindt. Wout werd daarna door Daaf en Hannie weer in de ambulance gereden en gingen we op weg naar Hilvarenbeek, het Safaripark.

Hier sloten zich enkele familieleden aan bij het gezelschap.

Ook hier werden we super opgevangen, nu door Claudia. Zijn nam ons mee naar achter de schermen bij het Safaripark. Na het voeren van de olifant met appels, ging het verder naar o.a. de bavianen en 3 vrouwtjesolifanten. Claudia gaf volop uitleg over de gewoontes van de dieren. Wout toonde ook hier weer, dat hij echt interesse heeft in de dierenwereld. Al zijn vragen werden dan ook prima beantwoord. Daarna in colonne met auto’s door het Safaripark, maar tegen de richting in, om de neushoorns te bekijken.

Toen was het echt tijd om weer richting de Hospice te rijden. Net als de ziekenwagen het parkeerterrein op rijdt, begint het te regenen. Onder de paraplu wordt het bed naar binnen gereden. Het nagenieten kan beginnen, maar eerst even lekker slapen.

Wat een mooie dag is het geweest! Met alle persoonlijke aandacht en tijd van Daaf, Hannie, Johan en Claudia. Geen moment was er het gevoel, dat iets teveel was of dat we tempo moesten maken, alleen maar genieten van het nu, het mooie weer en de aandacht van bovengenoemde personen, maar ook van de aanwezige familieleden.

Allemaal heel veel dank voor je bijdrage aan deze mooie dag van Wout Biemans.

 

Namens de kinderen en Wout Biemans

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan